Clicky

 
Transport Online - Erik Scherder ontvangt eredoctoraat

Erik Scherder ontvangt eredoctoraat

Erik Scherder ontvangt eredoctoraat
20-09-2021 11:38 | Binnenland | auteur Redactie

HEERLEN - De Open Universiteit reikt op vrijdag 24 september 2021, tijdens de viering van haar dies natalis, een eredoctoraat uit aan prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar Klinische neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij ontvangt het eredoctoraat vanwege zijn grote verdiensten als verbinder tussen wetenschap en samenleving. Als vooraanstaand onderzoeker hecht Erik Scherder groot belang aan onderwijs en weet hij een breed publiek te bereiken met wetenschappelijke inzichten uit zijn vakgebied.

Wetenschap toegankelijk maken

In de wetenschap heeft Erik Scherder ruimschoots zijn sporen verdiend. De focus van zijn onderzoek ligt op het effect van bewegen op de gezondheid van de hersenen. In 2016 ontving hij de Betto Deelmanprijs vanwege 'zijn uitzonderlijke verdiensten als neuropsycholoog en zijn bijdrage aan het vakgebied van de neuropsychologie in Nederland'. De Open Universiteit wil met de toekenning van het eredoctoraat vooral haar waardering laten blijken voor de bevlogenheid waarmee Erik Scherder wetenschappelijk onderzoek toegankelijk maakt. Met zijn onderwijs, boeken voor volwassenen én kinderen, media-optredens, tv-programma’s en de populaire app Ommetje bereikt hij een bijzonder groot publiek.

Uitreiking

Het eredoctoraat wordt uitgereikt tijdens de viering van de 37ste dies natalis van de Open Universiteit op vrijdag 24 september 2021. De academische zitting vindt plaats in Theater Heerlen, begint om 15.00 uur en is via livestream te volgen op ou.nl/dies.

Foto: Keke Keukelaar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions