Clicky

 
Transport Online - Maersk opent eerste BREEAM Excellent dc in Polen

Maersk opent eerste BREEAM Excellent dc in Polen

Maersk opent eerste BREEAM Excellent dc in Polen
20-09-2021 10:47 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

MSZCZONOW - Maersk levert sinds 2001 aan wereldwijde farmaceutische spelers in Centraal-Europa professionele opslag- en distributiediensten, specifiek afgestemd op de behoeften van dit veeleisende klantensegment. Voortbouwend op zijn ervaring en om tegemoet te komen aan de groeiende behoeften van klanten, lanceerde Maersk eind 2020 een project om een ​​tweede farmaceutisch distributiecentrum (dc) te creëren als onderdeel van zijn bestaande opslag- en distributiecentrum in Mszczonów bij Warschau (Polen), dat nu officieel is ingehuldigd en is beschikbaar gesteld aan klanten.

Duurzame oplossingen en focus op kwaliteit

Maersk's farmaceutische klanten die al gebruik maken van het bestaande magazijn, kijken naar de nieuwe faciliteit, die tegemoet komt aan hun behoefte aan hoge kwaliteits- en milieunormen.

Een andere wereldwijde farmaceutische klant, Bayer, heeft zijn samenwerking met Maersk al verlengd en zal zijn activiteiten als eerste huurder naar het nieuwe magazijn overbrengen.

Het nieuwe dc - het eerste in Polen met BREEAM Excellent-certificaat - is volledig bestemd voor farmaceutische klanten en bevindt zich op een perceel dat volledig eigendom is van Maersk. Het gebouw heeft fotovoltaïsche panelen die op het dak zijn geïnstalleerd, evenals een gekoeldwatersysteem dat wordt gebruikt om de koelers van alle luchtbehandelingsunits en ventilatorconvectoren van stroom te voorzien.

Daarnaast zal de warmteterugwinningsinstallatie de buffertank in de gasketelruimte van stroom voorzien en zal de zo opgevangen hergebruikte warmte in de zomer worden gebruikt voor de verwarming van de luchtbehandelingskasten. De faciliteit zal een geïntegreerd kwaliteitsbeheersysteem hebben geïmplementeerd, gebaseerd op Good Distribution and Manufacturing Practice (GDP) en ISO-certificaten.

Reageren op de eisen van de klant

De farmaceutische industrie richt zich steeds meer op duurzaamheid in haar productie- en toeleveringsketen, in overeenstemming met de farmaceutische strategie van de EU voor Europa, die de weg vrijmaakt voor de industrie om bij te dragen aan de klimaatneutraliteit van de EU, met een focus op het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen langs de waarde ketting.

Koude opslag is een van de belangrijkste diensten die Maersk aanbiedt aan haar farmaceutische klanten. Tegenwoordig verwerkt het wereldwijde Maersk Pharma-team meer dan 25.000 bestellingen per jaar voor meer dan 30 belangrijke klanten die farmaceutische en veterinaire producten, medische hulpmiddelen en gevaarlijke farmaceutische goederen vervoeren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,191
Diesel2,063

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats