Clicky

 
Transport Online - Duizenden mensen geëvacueerd na vulkaanuitbarsting La Palma

Duizenden mensen geëvacueerd na vulkaanuitbarsting La Palma

Duizenden mensen geëvacueerd na vulkaanuitbarsting La Palma
20-09-2021 10:30 | Buitenland | auteur ANP/RTR/DPA

LA PALMA - De autoriteiten op het Spaanse Canarische eiland La Palma hebben duizenden mensen geëvacueerd vanwege een vulkaanuitbarsting. De lava heeft al zo'n twintig woningen verwoest in de plaats El Paso, zei burgemeester Sergio Rodriguez tegenover radiostation TVE. Ook lopen er volgens hem honderden woningen gevaar in de plaats Los Llanos de Aridane.

De regionale leider Angel Victor Torres maakte maandag bekend dat ongeveer 5000 mensen zijn weggehaald uit vier dorpen, waaronder El Paso en Los Llanos de Aridane. Hij verwacht niet dat meer evacuaties nodig zullen zijn. "De lava beweegt zich richting de kust", legde hij uit. "Alle schade zal materieel zijn."

De autoriteiten hebben nog geen melding gemaakt van slachtoffers door de vulkaanuitbarsting, die zondag plaatsvond nadat in een week tijd ongeveer 22.000 aardschokken waren gemeld. De Spaanse premier Pedro Sánchez reisde zelf naar het circa 83.000 inwoners tellende eiland en heeft hulp toegezegd.

De uitbarsting heeft ook gevolgen voor het vliegverkeer. De lokale luchtvaartmaatschappij Binter zegt vier vluchten van en naar het eiland La Gomera te annuleren. Het bedrijf had zondag via Twitter al beelden getoond van de enorme rookontwikkeling die volgde op de eruptie. Die was gefilmd vanuit een vliegtuig op de route Gran Canaria - La Gomera.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,101
Diesel1,760

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions