Clicky

 
Transport Online - Doden door schietpartij op Russische universiteit

Doden door schietpartij op Russische universiteit

Doden door schietpartij op Russische universiteit
20-09-2021 10:16 | Buitenland | auteur ANP/AFP/RTR

MOSKOU - Door een schietpartij op een universiteit in de Russische stad Perm zijn zeker zes doden gevallen. De schutter ligt met verwondingen in een ziekenhuis, melden de autoriteiten. De universiteit meldde eerder dat de verdachte was gedood.

Eerder werden acht sterfgevallen gemeld, maar dat werd later bijgesteld naar zes. De autoriteiten laten weten dat 28 mensen gewond zijn geraakt. Een aantal van hen wordt in het ziekenhuis behandeld.

Studenten en docenten sloten zich tijdens de schietpartij op in klaslokalen, schrijven Russische media. Op videobeelden is te zien dat mensen uit ramen sprongen om uit het gebouw te ontsnappen. Ook zouden studenten deuren van lokalen hebben geblokkeerd met stoelen om de schutter buiten te houden.

Condoleances

De verdachte is een 18-jarige student van de universiteit, melden de autoriteiten. Over zijn motief is nog niets bekend. Lokale media melden dat de man op sociale media een foto van hemzelf had geplaatst met een geweer, helm en munitie. Hij impliceerde in het bijschrift dat hij niet werd gedreven door politiek of religie, maar door haat.

President Vladimir Poetin heeft zijn condoleances overgebracht aan de nabestaanden van de slachtoffers, zegt een woordvoerder van het Kremlin. Verder heeft premier Michail Misjoestin de ministers van Gezondheid en Onderwijs opdracht gegeven naar Perm te gaan.

Wapenbezit

Perm, ongeveer 1300 kilometer ten oosten van de hoofdstad Moskou, is de tweede Russische stad die dit jaar is opgeschrikt door een schietpartij op een school. In mei schoot een student in Kazan negen mensen dood. Dat was de dodelijkste schietpartij op een school sinds 2018, toen een student op de door Rusland geannexeerde Krim twintig mensen doodde.

Rusland hanteert strenge regels voor wapenbezit, maar het is voor burgers niet onmogelijk om een vuurwapen te bemachtigen. Sommige vuurwapens zijn onder bepaalde voorwaarden te koop voor de jacht, zelfverdediging en sport. Na de schietpartij in Kazan werd de minimale leeftijd voor het kopen van vuurwapens met drie jaar verhoogd naar 21 jaar, maar die wet is formeel nog niet van kracht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions