Clicky

 
Transport Online - Scholz wint ook laatste televisiedebat voor Duitse verkiezingen

Scholz wint ook laatste televisiedebat voor Duitse verkiezingen

Scholz wint ook laatste televisiedebat voor Duitse verkiezingen
19-09-2021 23:49 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

BERLIJN - Olaf Scholz, de bondskanselierskandidaat van de sociaaldemocraten (SPD), heeft volgens televisiekijkers in Duitsland zondagavond ook het derde debat tussen de bondskanselierskandidaten in de aanloop naar de verkiezingen op 26 september gewonnen. Het was het laatste debat tussen de drie belangrijkste kandidaten voor de verkiezingen, over precies een week. Olaf Scholz won volgens de kijkers ook de eerste twee televisiedebatten.

Scholz and Annalena Baerbock van de Groenen zeiden zondagavond dat het tijd is dat de conservatieven, geleid door Armin Laschet, de kandidaat van Angela Merkels partij CDU, in de oppositie gaan. Volgens Scholz is dat ook de wens van de meeste kiezers. Op de vraag of hij een coalitie tussen zijn SPD en het CDU/CSU uitsluit, wilde hij geen antwoord geven.

De sociaaldemocraat leidt al langer in de peilingen. Met slechts zes dagen tot de verkiezingen moet Scholz maandag echter voor een parlementscommissie verschijnen. Daar moet hij vragen van parlementariërs beantwoorden over vermeende misstanden bij een financieel meldpunt. Volgens aanklagers zijn er mogelijk fouten gemaakt bij de afhandeling van meldingen over verdachte transacties. Na onderzoek vonden er eerder deze maand invallen plaats bij het ministerie van Financiën, waar Scholz minister is.

Het is nog onduidelijk of Scholz persoonlijk voor de commissie verschijnt of dat hij via een videoverbinding aanwezig is.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,101
Diesel1,760

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions