Clicky

 
Transport Online - Nederlandse conducteurs Intercity Brussel leggen woensdag werk neer

Nederlandse conducteurs Intercity Brussel leggen woensdag werk neer

Nederlandse conducteurs Intercity Brussel leggen woensdag werk neer
19-09-2021 20:39 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

AMSTERDAM - [update ma 10:30 uur] De conducteurs (trainmanagers) van NS Internationaal die werken op de Intercity Brussel leggen woensdag 22 september de hele dag het werk neer. Ze zijn boos omdat ze minder betaald krijgen dan hun collega’s die werken bij Thalys Eurostar en ICE Berlijn & Nightjet. Zo krijgen ze onder meer een lagere toeslag dan die gebruikelijk is als compensatie voor extra kennis van buitenlandse wet- en regelgeving.

Henri Janssen, FNV Spoor: "De conducteur van NS Internationaal hebben een veeleisend takenpakket maar krijgen daar niet naar betaald. Wat hen extra boos maakt is dat er geen verschil in beloning is tussen de machinisten van NS Internationaal die werken op de drie verschillende onderdelen. Waarom doet hun werkgever dat bij de conducteurs dan wel?"

Rob de Groot, bestuurder VVMC: "De onderhandelingen die in 2018 waren gestart lagen stil vanwege corona en opeens komt NS Internationaal met een eindbod dat nergens op slaat. De werkgever biedt niet alleen flink minder dan wat wij namens onze leden hebben gevraagd, de inkomensverschillen tussen de conducteur van de Intercity Brussel met hun collega’s bij Thalys Eurostar en de ICE Berlijn & Nightjet nemen nog verder toe."

De leden van beide vakbonden hebben het eindbod van NS Internationaal massaal verworpen. Het voelt voor hen als een messteek in hun rug.

De staking bij NS Internationaal start in de nacht van dinsdag op woensdag, net na middernacht. Er rijden dan 24 uur lang geen treinen vanuit Amsterdam naar Brussel. Janssen: "We snappen heel goed dat we met deze actie reizigers duperen, maar de directie van NS Internationaal geeft ons en onze leden geen andere keuze."

Als NS Internationaal niet met een beter bod komt sluiten de vakbonden nieuwe acties, ook op andere internationale treinen van NS, niet uit.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions