Clicky

 
Transport Online - 32 van de 37 gecontroleerde vrachtwagens in overtreding bij controle Duitse A7 [+foto]

32 van de 37 gecontroleerde vrachtwagens in overtreding bij controle Duitse A7

32 van de 37 gecontroleerde vrachtwagens in overtreding bij controle Duitse A7 [+foto]
17-09-2021 16:12 | Controles | auteur Redactie | Esther van der Wal

KASSEL - De Duitse politie, de BAG en de douane hebben donderdag 16 september een grote vrachtwagencontrole uitgevoerd op de A7 bij Kassel. In totaal 37 vrachtwagens werden gecontroleerd. Bij 32 daarvan werden overtredingen gevonden. Vijf voertuigen mochten niet meer verder rijden waarvan twee omdat ze een gevaar voor het verkeer vormden.

In achttien gevallen was er sprake van overtredingen van de rij- en rusttijd, waarvan de meeste voertuigen uit Duitsland kwamen, meldt de politie vrijdag. Een Turkse chauffeur had echter 14 uur achter elkaar gereden zonder de nodige onderbrekingen. Hij riskeert nu een boete van ruim 1.000 euro, zijn bedrijf zelfs een boete die drie keer zo hoog zal zijn.

Eén van de gecontroleerde vrachtwagens, een voertuig uit Tsjechië, vertoonde aanzienlijke gebreken. De carrosserie van het voertuig was op twee plaatsen gescheurd, een voorspiegel was defect en het wielblok was losgemaakt. Nog ernstiger was echter een gebarsten remschijf, waardoor de rem dienst had kunnen weigeren en daarmee een aanzienlijk risico voor andere weggebruikers zou kunnen vormen. De rit van deze vrachtwagen eindigde bij de tank- en rustplaats. Pas nadat dit gebrek is verholpen, mag hij zijn rit voortzetten.

De douanebeambten constateerden ook verschillende overtredingen tijdens hun inspecties. Aan het einde van de controles waren er twee overtredingen van de socialezekerheidsbijdragen, een overtreding van het minimumloon en een overtreding wegens illegale tewerkstelling in verband met illegaal verblijf. Deze overtredingen zullen verder worden onderzocht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden