Clicky

 
Transport Online - Qatar Airways treedt toe tot de Wereldwijde Coalitie voor Duurzame Luchtvaart van de ICAO

Qatar Airways treedt toe tot de Wereldwijde Coalitie voor Duurzame Luchtvaart van de ICAO

Qatar Airways treedt toe tot de Wereldwijde Coalitie voor Duurzame Luchtvaart van de ICAO
17-09-2021 15:01 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

DOHA - Qatar Airways kondigt verheugd aan te zullen deelnemen aan de Wereldwijde Coalitie voor Duurzame Luchtvaart (Global Coalition for Sustainable Aviation) van de International Civil Aviation Organization (ICAO). De luchtvaartmaatschappij treedt als eerste airline in het Midden-Oosten toe tot de wereldwijde coalitie en bevestigt zo opnieuw haar engagement om samen met de relevante stakeholders in de sector, zoals fabrikanten, de academische wereld, regeringen en niet-gouvernementele organisaties, te werken aan het koolstofvrij maken van de luchtvaart en het bevorderen van duurzaam vliegverkeer.

De ICAO Global Coalition bevordert duurzame internationale luchtvaart en fungeert als forum waar belanghebbenden nieuwe ideeën kunnen ontwikkelen en innovatieve oplossingen kunnen versnellen die de uitstoot van broeikasgassen verlagen. De coalitie wil ook een bijdrage leveren tot de ontwikkeling en uitvoering van een reeks maatregelen en tot het uitwerken van een milieudoelstelling op lange termijn voor de internationale luchtvaart.

Qatar Airways Group Chief Executive, Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, verklaart: "Het is innovatie die de sector een duw in de rug zal geven naar een duurzame toekomst. Ik ben er sterk van overtuigd dat de ICAO Global Coalition for Sustainable Aviation toonaangevende partners in de sector in staat zal stellen om samen te werken en gezamenlijke innovatie zal stimuleren. Qatar Airways kijkt ernaar uit om een strategische medewerker in de coalitie te zijn. We verwachten samen te werken met andere leden bij het ontwikkelen van ideeën en strategieën om een verdere versnelling van innovatieve groene technologieën mogelijk te maken, wat ons een stap dichter bij een netto nuluitstoot brengt."

De coalitie omvat stakeholders die werken aan een breed scala aan onderwerpen met betrekking tot duurzame luchtvaart, met inbegrip van duurzame vliegtuigbrandstoffen, infrastructuur, operaties en technologie, en zoekt naar trendsetters bij het identificeren van nieuwe potentiële leden.

De belangrijkste aandachtsgebieden zijn: bewustmaking van de voortdurende vooruitgang die wordt geboekt bij de vermindering van de CO2-uitstoot in de internationale luchtvaart, voortbouwen op bestaande voortrekkers en leiders, en versterking van bestaande samenwerkingen en innovaties.

Qatar Airways zal al haar eerdere en lopende maatregelen en initiatieven om de CO2-uitstoot te verminderen kunnen delen en waardevolle inzichten bieden aan alle betrokkenen en zo bijdragen aan het werk van de ICAO. Tegelijkertijd hoopt de luchtvaartmaatschappij andere partners in de sector te inspireren om een participatieve rol te spelen bij het bereiken van de gezamenlijke doelstellingen op het gebied van klimaatverandering.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden