Clicky

 
Transport Online - Crisisoverleg CDA-top op Defensie om rol Ank Bijleveld

Crisisoverleg CDA-top op Defensie om rol Ank Bijleveld

Crisisoverleg CDA-top op Defensie om rol Ank Bijleveld
17-09-2021 14:04 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Kopstukken van het CDA hebben op het ministerie van Defensie overlegd over de rol van defensieminister Ank Bijleveld. Na het vertrek van demissionair minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken) is de positie van Bijleveld in het geding: zij kreeg net als Kaag een motie van afkeuring van de Tweede Kamer. Partijleider Wopke Hoekstra verliet voortijdig de ministerraad om op Defensie te overleggen. Volgens een ingewijde was partijvoorzitter Marnix van Rij ook aanwezig.

Verscheidene kabinetsleden van het CDA schoven vrijdag helemaal niet aan bij het wekelijkse ministersoverleg op Algemene Zaken. Hoekstra ging al snel via een uitgang van de Tweede Kamer weg, en kwam pas een uur later terug. Hij wilde bij binnenkomst de pers niet te woord staan.

Richard van Zwol, een partijprominent die recent een rapport schreef over de koers van het CDA, arriveerde aan het begin van de middag bij het partijkantoor van het CDA in Den Haag.

Bijleveld kreeg al eerder flinke kritiek van de Tweede Kamer tijdens debatten over het bombardement in Hawija, maar ook toen bleef ze aan. Het afgelopen halfjaar adviseerde de demissionaire bewindsvrouw de CDA-top na het verkiezingsverlies en de crisis in de partij.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden