Clicky

 
Transport Online - GEODIS investeert in de bouw van een 130.000 m2 duurzame logistieke campus in Venlo

GEODIS investeert in de bouw van een 130.000 m2 duurzame logistieke campus in Venlo

GEODIS investeert in de bouw van een 130.000 m2 duurzame logistieke campus in Venlo
17-09-2021 10:25 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

VENLO - GEODIS, wereldleider in de supply chain, verwerft 21,5 hectare grond op Trade Port Noord van Greenport Venlo. GEODIS is van plan daar een van de meest duurzame logistieke faciliteiten van Nederland te bouwen: een contractlogistieke locatie van 130.000 m2 gewijd aan verschillende bedrijfssectoren en ontworpen om in te spelen op de huidige groei van e-Commerce.

De regio Venlo is een van de bevoorrechte plekken in Europa voor logistieke activiteiten: de stad ligt dicht bij de grens tussen Nederland en Duitsland en is een schakel tussen de havens en luchthavens van Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen en de belangrijkste industriële markten van het continent .

“Trade Port Noord heeft uitstekende verbindingen met Europese multimodale infrastructuur via weg, rivieren, spoor, zee en lucht. Dit maakt het de ideale locatie om de goederenstroom van de internationale klanten van GEODIS te starten, hun opslag- en logistieke behoeften te beheren met behulp van ons Europese distributienetwerk en tegelijkertijd onze corridor Benelux-Duitsland-Polen uit te breiden", verklaart Marie -Christine Lombard, voorzitter van de raad van bestuur van GEODIS.

De bouw van de nieuwe faciliteit begint in 2022. Deze nieuwbouw zal worden ontworpen volgens de normen die het mogelijk maken om BREEAM-certificering en WELL “Silver”-certificering te behalen. BREEAM is een wereldwijd bekende methode om de duurzaamheid van gebouwen te evalueren; WELL is een internationale standaard voor het creëren van ruimtes die de gezondheid en het welzijn verbeteren.

"De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers is altijd onze prioriteit geweest, zelfs vóór de COVID-19-pandemie en dit blijft vandaag het geval", zegt Marie-Christine Lombard. “In deze logica zal de logistieke campus van GEODIS in Venlo een van de weinige logistieke gebouwen ter wereld zijn met een WELL-certificering”.

Om ervoor te zorgen dat aan alle normen voor de gewenste certificeringen wordt voldaan, deed GEODIS een beroep op CBRE, een vastgoedbeleggings- en dienstverlenend bedrijf, dat adviseert over grondverwerving en projectbeheer.

“De nieuwe campus van GEODIS overtuigt niet alleen qua omvang, maar ook qua ambitie. Om de best mogelijke BREEAM-classificatie te behalen, besteden we veel aandacht aan elk detail van het ontwerp, het materiaalgebruik en het ontwerp van verschillende energiebesparende systemen”, zegt Tim Habraken, Director of Development Sustainable bij CBRE.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,369
Diesel2,098

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden