Clicky

 
Transport Online - IRU en ETF blij met EU-subsidie voor meer truckparkeerplaatsen

IRU en ETF blij met EU-subsidie voor meer truckparkeerplaatsen

IRU en ETF blij met EU-subsidie voor meer truckparkeerplaatsen
17-09-2021 10:09 | Transport | auteur Redactie

BRUSSEL - IRU, de wereldwijde wegtransportorganisatie, en ETF, Europe's Transport Workers' Federation, hebben verheugd gereageerd op de subsidie van 100 miljoen euro van de Europese Commissie om het netwerk van veilige en beveiligde vrachtwagenparkeerplaatsen te verbeteren (SSTPA's) in de hele Europese Unie.

Met slechts 300.000 parkeerplaatsen voor vrachtwagens die momenteel beschikbaar zijn in de EU, is er een aanzienlijk tekort van 100.000 parkeerplaatsen om aan de totale vraag te voldoen. Slechts 7.000, of minder dan drie procent, van de bestaande parkeerplaatsen in de EU bevinden zich in gecertificeerde veilige en beveiligde gebieden.

Als sociale partners in het wegvervoer van de EU hebben IRU en ETF aangedrongen op aanvullende steun om de omstandigheden in de sector te verbeteren, en waarderen het dat de EU hun gezamenlijke oproep heeft gehoord en hier gevolg aan heeft gegeven.

Investeringsprioriteiten zijn onder meer de ontwikkeling van nieuwe SSTPA's ongeveer elke 100 km langs het TEN-T-kernwegennet en upgrades van veiligheid, beveiliging en diensten in bestaande rustplaatsen, in overeenstemming met de door de EU gefinancierde studie over EU-parkeernormen waaraan IRU heeft deelgenomen.

Raluca Marian, IRU's directeur van EU Advocacy zei: "Deze nieuwe specifieke EU-financiering voor SSTPA's is uitstekend nieuws voor de commerciële wegvervoersindustrie. We kijken uit naar een maximale inzet van nieuwe parkeerprojecten en roepen de lidstaten op om nauw samen te werken met geïnteresseerde partijen om een ​​aanvraag in te dienen voor de EU-oproep tot het indienen van voorstellen. Deze kans kan de komende jaren een enorm verschil maken voor chauffeurs en operators.”

Cristina Tilling, Head of Land Transport van de ETF zei: "Voldoende veilige en beveiligde parkeerplaatsen, voorzien van adequate faciliteiten, zullen zeker een stap zijn in de richting van verbetering van de rijomstandigheden in de wegsector, dus we kunnen dit initiatief alleen maar toejuichen."

IRU en ETF zullen nauw blijven samenwerken, in het kader van de Europese sociale dialoog, om de parkeernormen voor vrachtwagens in de EU te ondersteunen en de oprichting van nieuwe en verbeterde SSTPA's in heel Europa te bevorderen. Zowel de IRU als de ETF vertrouwen erop dat deze subsidie jaarlijks zal worden herhaald in het kader van de Connecting Europe Facility en in het kader van het Cohesiefonds van de EU om te voldoen aan de EU-toezegging voor meer dan 600 miljoen euro aan financiering over een periode van drie jaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden