Clicky

 
Transport Online - IVECO en Nikola openen hun joint-venture productiefaciliteit voor elektrische zware vrachtwagens in Ulm

IVECO en Nikola openen hun joint-venture productiefaciliteit voor elektrische zware vrachtwagens in Ulm

IVECO en Nikola openen hun joint-venture productiefaciliteit voor elektrische zware vrachtwagens in Ulm
17-09-2021 09:42 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ULM - Een spannend nieuw hoofdstuk in het duurzame transportverhaal van IVECO en Nikola Corporation zette woensdag koers in Ulm, Duitsland, toen de productiefaciliteit gewijd aan de Elektrische zware vrachtwagens van Nikola Tre aan het publiek werd onthuld, klaar om tegen het einde van het jaar met de productie te beginnen. Hiermee wordt een mijlpaal bereikt op recordsnelheid en geleverd op schema zoals eerder gecommuniceerd door IVECO, het merk van bedrijfsvoertuigen van CNH Industrial, en Nikola Corporation.

De eerste Nikola Tre-modellen die hier worden geproduceerd, worden in 2022 geleverd aan geselecteerde klanten in de Verenigde Staten. Naast het productiemodel van het batterij-elektrische voertuig (BEV) was de volgende evolutie van dit modulaire heavy-duty platform ook te zien in de vorm van het prototype van het brandstofcel electrische voertuig (FCEV) van de Nikola Tre. Dit volgende model zal eind 2023 in Ulm in productie gaan.

Het lanceringsevenement van woensdag werd georganiseerd in overeenstemming met de huidige COVID-19-normen en was beperkt tot een selecte bijeenkomst van ongeveer 100 internationale en nationale belanghebbenden en media. Onder de aanwezigen waren Gerrit Marx, President Commercial & Specialty Vehicles bij CNH Industrial en benoemd tot CEO van de IVECO Group; Mark Russell, Chief Executive Officer en president van Nikola;  Winfried Herrmann, minister van Vervoer in Baden-Württemberg; Martin Bendel, eerste burgemeester van de stad Ulm; Massimiliano  Lagi, Consul General of Italy in Stuttgart, Duitsland.

"Ondanks alle uitdagingen in de industrie en de wereldwijde pandemie waarmee we worden geconfronteerd sinds we deze samenwerking voor het eerst aankondigden in september 2019, is het zeer de moeite waard om hier woensdag als team te kunnen staan en getuige te zijn van de uitvoering van al ons harde werk dat op tijd en volgens onze oorspronkelijke plannen is geleverd", zei Gerrit Marx tijdens zijn openingstoespraak.

"Dankzij de bewezen expertise en gevestigde voetafdruk van IVECO hebben we een platform geboden waarop Nikola's technologie kan gedijen. Nu ligt onze focus op het succes van deze operatie en het gezamenlijk nemen van het voortouw als het gaat om klimaatneutraal lange- en korteafstandsvervoer voor zwaar transport."

De productiefaciliteit van Ulm beslaat 50.000 vierkante meter, en beschikt over een eindassemblageproces dat is ontworpen voor "elektrisch geboren" voertuigen. Deze fabriek, en de eerste fase van de industrialisatie, vertegenwoordigt gezamenlijke investeringen van IVECO en Nikola en betrekt hierbij +/- 160 leveranciers in het proces van begin tot eind. De productielijn zal momenteel naar verwachting ongeveer 1.000 eenheden per jaar kunnen produceren en zal naar in de volgende jaren een geleidelijke opmars ondergaan. De productiefaciliteit gaat naar verwachting werken volgens de principes van het World Class Manufacturing-programma , met als doel nul afval, nul ongevallen, nul storingen en nul voorraad te bereiken, bevestigd door de belangrijkste kenmerken, waaronder volledig digitaal winkelvloerbeheer dat is ontworpen om 100% traceerbaarheid en papierloze bewerkingen te garanderen.

"Deze nieuwe faciliteit is prachtig en we zijn de IVECO- en Nikola-teams dankbaar voor hun samenwerking en doorzettingsvermogen om deze tot leven te brengen", aldus Nikola CEO Mark Russell. "Dit is de zoveelste belangrijke mijlpaal voor Nikola bij het uitvoeren van onze strategie en visie om een wereldleider te zijn in emissievrije transportoplossingen."

Ontworpen en geprojecteerd als een veilige, betrouwbare en krachtige, emissievrije transportoplossing, is de Nikola Tre de drijvende kracht achter verandering voor de sector. Gebaseerd op het IVECO S-WAY truckplatform met een elektrische as die mede is ontworpen en geproduceerd door FPT Industrial, beschikt het over Nikola's geavanceerde elektrische en brandstofceltechnologie, samen met belangrijke componenten van Bosch. Samen hebben de teams een modulair platform ontworpen dat in staat is om brandstofcellen en batterij-aandrijvingstechnologie te gebruiken. De lancering van de batterijtechnologie zal eerst de volwassenheid van het onderliggende platform stimuleren voordat de brandstofcel wordt toegevoegd als een technologie voor bereikuitbreiding.

Foto's

 • Jeco
  Jeco
 • J.Roeland
  post nl
 • Ruud Hagens
  Ruud Hagens
 • J.Roeland
  MEGA-POL-TRANS

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,101
Diesel1,760

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions