Clicky

 
Transport Online - Gemeente legt theater Haarlem dwangsom van 2500 euro op

Gemeente legt theater Haarlem dwangsom van 2500 euro op

Gemeente legt theater Haarlem dwangsom van 2500 euro op
16-09-2021 23:35 | Binnenland | auteur ANP

HAARLEM - De gemeente Haarlem heeft theater De Liefde in die stad een dwangsom van 2500 euro opgelegd. Dat gebeurde nadat het theater een voorstelling van Theo Maassen organiseerde voor een volle zaal. Volgens de huidige coronamaatregelen mogen theaters maximaal twee derde van de zaal vullen met bezoekers.

Een woordvoerder laat donderdagavond weten dat er geconstateerd is dat het theater meer mensen heeft ontvangen dan toegestaan is volgens de coronaregels. Daarom is de dwangsom opgelegd.

Eerder waarschuwde de gemeente al dat er gehandhaafd zou worden, maar het theater zette het plan toch door. Tijdens de try-outs donderdag waren dan ook alle 120 stoelen bezet. De bezoekers moesten wel hun CoronaCheck-app laten zien. Het is niet duidelijk wat er gebeurt als het theater ook de tweede avond op volle capaciteit laat draaien.

Inzamelingsactie

Radiozender 100% NL kondigde donderdag een inzamelingsactie aan om de dwangsom te helpen betalen. Het theater wordt volledig gerund door vrijwilligers en is net een maand open. De Liefde noemt de actie "helemaal geweldig".

De manager van Theo Maassen zegt niet te willen reageren op de situatie. De cabaretier heeft wel laten weten achter de actie van het theater te staan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions