Clicky

 
Transport Online - Nieuwe strategie bereidt MAN voor op de toekomst

Nieuwe strategie bereidt MAN voor op de toekomst

Nieuwe strategie bereidt MAN voor op de toekomst
16-09-2021 16:13 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LEUSDEN - Met zijn NewMAN-strategie heeft MAN Truck & Bus een nieuwe koers uitgestippeld voor de toekomst. De onderneming wil een beslissende rol gaan spelen bij het vormgeven van de mobiliteit van morgen. 

Met de twee merken MAN en NEOPLAN biedt MAN Truck & Bus een gevarieerd en modern aanbod aan stadsbussen, streekbussen, touringcars en minibussen. De groei van het marktaandeel van MAN in de bussector - ondanks de Covid-19-situatie - onderstreept hoe positief de modellen van het merk worden ontvangen.

De NewMAN-strategie is gericht op het creëren van concurrerende en flexibele platforms om MAN Truck & Bus zo veerkrachtig mogelijk te maken voor de toekomst. Daarnaast moet het herstructureringsproces een aanzienlijke verbetering van de bedrijfsresultaten opleveren. Op innovatiegebied richt MAN zich op emissievrije technologieën, met een focus op e-mobiliteit en waterstof als alternatief. Autonoom rijdende bussen en een digitaal productportfolio dat nieuwe businessmodellen mogelijk maakt worden eveneens belangrijke aandachtsgebieden.

MAN Lion's City E: grotere actieradius voor elektrische stadsbus

Met de volledig elektrische Lion's City E heeft MAN nu al een duurzaam alternatief voor stedelijke mobiliteit in het gamma. Om openbaar-vervoeraanbieders te helpen hun elektrische bus perfect aan te passen aan hun specifieke inzet, biedt MAN nu twee verschillende accustrategieën voor de Lion's City E: naast de ‘Reliable Range’ modus is er nu ook de ‘Maximum Range’ optie, die een nog groter rijbereik biedt.

Wereldprimeur nieuwe MAN Lion’s Intercity LE 

Het nieuwste lid van MAN’s busfamilie is een voorbeeld van de innovatiekracht van MAN. De nieuwe MAN Lion's Intercity LE beleeft nu zijn wereldpremière en zet nieuwe maatstaven in de low-entry klasse. Hij combineert een geoptimaliseerde indeling van de zitpositie en een lage bodemsectie in een streekbus designconcept met een modern en aantrekkelijk design. Dankzij die combinatie kan hij veelzijdig worden ingezet voor zowel stads- als streekvervoer. De MAN Lion's Intercity LE vervangt drie busmodellen en wordt vanaf 2023 tevens uitgerust met de bewezen MAN EfficientHybrid-aandrijflijn uit de nieuwe Lion’s City-generatie. De twee streekbusuitvoeringen - de Lion's Intercity LE 12 en Lion's Intercity LE 13 - komen als eerste op de markt. De productie start begin 2022.

Minibussen op TGE-basis

Als aanvulling op het omvangrijke gamma aan stadsbussen, streekbussen en touringcars levert MAN tegenwoordig ook een serie minibussen voor personenvervoer. Sinds begin dit jaar zijn de minibussen - die zijn gebaseerd op de MAN TGE - voorzien van een nieuwe motorengeneratie die voldoet aan de strenge Euro 6d emissienorm.

Veiligheid voor alle weggebruikers

Wat comfort en veiligheid betreft voorziet MAN Truck & Bus de volledige busrange van de nieuwste technologieën en veiligheidssystemen. Zo wordt MAN ComfortSteering – een elektronisch bekrachtigd stuursysteem – vanaf 2022 beschikbaar voor alle bussen en touringcars van MAN en NEOPLAN. Dit systeem maakt het gehele stuurproces gemakkelijker en comfortabeler voor de bestuurder, omdat MAN ComfortSteering het hydraulische stuursysteem aanvult met extra stuurkoppel via een elektromotor. 

Het Lane Return Assist (LRA)-systeem komt vanaf volgend jaar ook beschikbaar en helpt bestuurders om binnen de rijbaan te blijven door de bus actief terug te sturen naar de huidige rijbaan. Bestuurders in het stadsverkeer krijgen eveneens ondersteuning van de afslagassistent met actief waarschuwingssysteem en voetgangersdetectie – een effectieve manier om ongevallen als gevolg van dode hoeken te voorkomen. Camera's aan de voor- en zijkant bewaken automatisch de omgeving van de bus en de bestuurder wordt visueel en akoestisch gewaarschuwd voor gevaarlijke situaties en mogelijke aanrijdingen.

Foto's

 • J.Roeland
  Express Logics
 • Van Meel Service
  Van Meel Service
 • Van Meel Service
  Van Meel Service
 • J.Roeland
  J. WESSELS & Zn

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,369
Diesel2,098

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden