Clicky

 
Transport Online - Celstraf geëist voor grootschalige handel in merkvervalste schoenen en kleding

Celstraf geëist voor grootschalige handel in merkvervalste schoenen en kleding

Celstraf geëist voor grootschalige handel in merkvervalste schoenen en kleding
16-09-2021 14:52 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - Grote hoeveelheden merkvervalste schoenen en kleding van merken als Nike en Adidas, dat is waar het donderdag in de rechtbank Den Haag om ging. De verdachte, die zich voor de rechter moest verantwoorden, wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verweten gedurende langere tijd op grote schaal in merkvervalste goederen te hebben gehandeld en de opbrengsten daarvan te hebben witgewassen. Het OM eist een gevangenisstraf van zeven maanden waarvan drie maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

Tijdens een doorzoeking in juli 2020 in loodsen in Koudekerk aan de Rijn en Boskoop worden ruim 12.000 schoenen en ruim 400 stuks kleding aangetroffen. Twee aanwezige merk-experts stellen ter plekke vast dat de aangetroffen goederen vervalsingen waren. Beide loodsen konden in verband worden gebracht met de verdachte.

Onderzoek wees uit dat een vrachtwagen meerdere pallets met dozen bij de loods had gelost. Bij de aanhouding van verdachte werd een groot aantal dozen met merkvervalste Nikes in zijn auto aangetroffen. Ook lagen er aantekenbriefjes die duidden op het afwerken van meerdere bestellingen op meerdere plaatsen in Nederland.

Volgens de officier blijkt uit alles dat verdachte gedurende langere periode handelde in  merkvervalste schoenen en kleding. “Door het handelen van verdachte wordt inbreuk gemaakt op het merkrecht van bedrijven die hun merk vaak langdurig en met veel geld tot een betrouwbaar merk hebben opgebouwd. Klanten weten welke kwaliteit ze van dit bedrijf kunnen verwachten. Gratis meeliften op dit merk levert flinke economische voordelen op en zou klanten kunnen duperen omdat ze bv mindere kwaliteit kopen. Die mindere kwaliteit kan ook weer afstralen op het merk.”, aldus de officier.

Gezien de periode waarin verdachte moet hebben gehandeld en gezien de hoeveelheden soorten en maten en in absolute aantallen, moet verdachte volgens de officier als een grote speler op het gebied van valse schoenenhandel worden gezien. Een gevangenisstraf van 7 maanden waarvan 3 maanden voorwaardelijk en een proeftijd twee jaar vindt de officier hier dan ook op zijn plaats.

De rechtbank doet op 30 september uitspraak.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,101
Diesel1,760

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions