Clicky

 
Transport Online - Duitse politie stopt veetransport met een luchtje [+foto's]

Duitse politie stopt veetransport met een luchtje

Duitse politie stopt veetransport met een luchtje [+foto's]
16-09-2021 14:25 | Buitenland | auteur Redactie

ONDRUP - De politie stopte woensdag 15 september een veetransport met 90 biggen op de K16 in het Duitse Ondrup. Aan het veetransport zat een luchtje bleek tijdens de controle.

De politie stopte in eerste instantie het transport, dat onderweg was van Dülmen naar Dortmund, omdat de vrachtwagen mistlampen voerde. Dit bleek echter niet het grootste probleem te zijn.

De agenten van de transportdienst Dülmen ontdekten niet alleen dat de 68-jarige chauffeur uit Olfen een chauffeurskaart van een ander in de tachograaf had gestoken. Maar hij had zijn eigen kaart onder zijn kleding verstopt.  Deze werkwijze maakt het mogelijk om twee keer zo lang te rijden als is toegestaan.

Bij de evaluatie van de digitale tachograaf kwamen nog andere overtredingen van de rij- en rusttijden van vorige maand aan het licht.

Bij inspectie van de lading constateerde de politie dat de fecaliënkleppen van de vrachtwagen open stonden. Dit is niet toegestaan ​​omdat de uitwerpselen en urine van de dieren tijdens het rijden ongehinderd op de weg terechtkomen. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot de verspreiding van mogelijke dierziekten en het vervuilen van de weg.

Naast de genoemde overtredingen is er in dit geval ook een procedure opgestart voor overtreding van de Regeling Veetransport.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions