Clicky

 
Transport Online - Hogescholen sluiten principe-akkoord voor cao 2021-2022

Hogescholen sluiten principe-akkoord voor cao 2021-2022

Hogescholen sluiten principe-akkoord voor cao 2021-2022
16-09-2021 12:01 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - De Vereniging Hogescholen en de vakorganisaties in het onderwijs – Aob, FNV, FvOv en CNV Onderwijs – zijn erin geslaagd om een principe-akkoord voor de cao hbo 2021-2022 overeen te komen voordat de huidige cao is afgelopen. De cao heeft een looptijd van 15 maanden, van 1 januari 2021 tot 1 april 2022. In november 2021 wordt een eenmalige uitkering toegekend van €880 bruto. Op 1 februari 2022 worden de lonen verhoogd met 2 procent.

Maurice Limmen: “Het is heel belangrijk dat we deze nieuwe cao af kunnen sluiten om zo onze waardering uit te spreken over de inzet van werknemers tijdens de corona-pandemie. Die hebben ongekend veel en belangrijk werk verricht. Daarnaast maken de sociale partners een grote stap met afspraken over onderwerpen die er ècht toe doen, werkdruk staat daarbij met stip op één.”

Afspraken over werkdruk en vitaliteit

In het cao-akkoord zijn afspraken gemaakt over enkele grote thema’s die zowel voor de werkgevers van belang zijn als voor de werknemers. Werkdruk staat daarbij voorop maar ook het behoud van vitaliteit en inzetbaarheid van de verschillende groepen werknemers. Hogescholen pakken werkdruk bij de bron aan door het herontwerp van het onderwijs te toetsen aan de principes van doceerbaarheid, organiseerbaarheid, studeerbaarheid en betaalbaarheid.

Limmen: “Het doel is om werkdruk aan de voorkant te voorkomen in plaats van deze aan de achterkant te bestrijden.” Als het gaat om een actueel thuiswerkbeleid is afgesproken dat we een jaar de tijd nemen om praktijkervaring op te doen met het verzorgen van onderwijs tijdens en na corona om dan te bezien of daar afspraken voor nodig zijn

Samen-uit samen-thuis-principe

De VH heeft samen met de vakbonden het zogenoemde samen-uit samen-thuis principe vastgelegd. Dat wil zeggen dat we de ruimte voor verbetering van arbeidsvoorwaarden in 2022 maximaal zullen doorgeven maar ook dat we eventuele financiële mee- of tegenvallers voortkomend uit afspraken in 2022 met elkaar zullen verrekenen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden