Clicky

 Deutsche Bahn sluit deal met machinisten na reeks stakingen

Deutsche Bahn sluit deal met machinisten na reeks stakingen
16-09-2021 11:41 | Buitenland | auteur ANP/DPA

BERLIJN - Deutsche Bahn heeft een akkoord gesloten met de machinistenvakbond GDL in een slepend conflict over loon. De afgelopen tijd hebben treinmachinisten het werk meermaals stilgelegd waardoor er grote verstoringen op het Duitse spoor en bij internationale treinen waren. Nieuwe stakingen zouden nu van de baan zijn.

Het akkoord werd aangekondigd door de premiers van de Duitse deelstaten Nedersaksen en Sleeswijk-Holstein, die als bemiddelaars optraden in het loonconflict. "Er staat nu een eindresultaat dat door alle partijen gesteund wordt", zo klinkt het. Er zijn onder meer afspraken gemaakt over loonsverhogingen en coronabonussen voor de machinisten.

De stakingen troffen het passagiers- en goederenvervoer op het Duitse spoor. Ook internationale treinen, zoals de nachttrein van Amsterdam naar Wenen, reden niet. De intercity van Amsterdam naar Berlijn reed niet verder dan Bad Bentheim, net over de Duitse grens bij Oldenzaal. De trein naar het Zwitserse Bazel reed niet verder dan Keulen.

Zaterdag deed Deutsche Bahn nog een nieuw bod aan GDL om het conflict te beëindigen. Volgens het spoorbedrijf bevatte dat voorstel verschillende verbeteringen. GDL had gedreigd om voorbereidingen voor een nieuwe staking te beginnen als Deutsche Bahn niet met een verbeterd voorstel zou komen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro952,103
  Diesel1,924

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions

  Truckoccasions

  Geen advertenties gevonden

  meer truckoccasions