Clicky

 Renault Trucks breidt zijn range elektrische vrachtwagens uit

Renault Trucks breidt zijn range elektrische vrachtwagens uit
16-09-2021 11:12 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BEESD - De range elektrische vrachtwagens wordt door Renault Trucks uitgebreid waardoor ze nog beter voldoen aan de grote verscheidenheid van stedelijke distributieactiviteiten. Zo komen ze tegemoet aan de klantbehoeften op het gebied van elektrisch transport. Aan de 16- en 27-tons modellen van Renault Trucks D en D Wide Z.E., die sinds 2020 in productie zijn, is een 19-tons D Wide Z.E. toegevoegd. De fabrikant biedt ook een breder scala aan wielbasis varianten en speciale aansluitmogelijkheden voor voertuigen met een gekoelde opbouw.

Renault Trucks breidt zijn volledig elektrische range verder uit om tegemoet te kunnen komen aan de uiteenlopende wensen van de stadsdistributie. De fabrikant start met de serieproductie van een 19-tons Renault Trucks D Wide Z.E. in zijn fabriek in Blainville-sur-Orne (Calvados), waar ook de 16-tons D Z.E. en de 27-tons D Wide Z.E. worden geproduceerd.

De Renault Trucks D Wide Z.E. van 19 ton wordt uitgerust met een twee-assig chassis voor een betere manoeuvreerbaarheid en is daardoor het ideale voertuig voor temperatuurgeregelde distributie, met een geoptimaliseerd laadvermogen.

Tevens heeft Renault Trucks een nieuw systeem ontworpen om het energierendement van volledig elektrische vrachtwagens met een gekoelde opbouw te verhogen. De Renault Trucks D en D Wide Z.E. vrachtwagens van 16, 19 en 27 ton zijn voortaan verkrijgbaar met de optie voor aansluiting op het koelsysteem, die de benodigde energie voor het koelsysteem rechtstreeks uit de 600 V-tractiebatterijen van het voertuig haalt.

Tenslotte heeft Renault Trucks voor een betere wendbaarheid ook de wielbasis van de D en D Wide Z.E.'s uitgebreid van 3.900 mm tot 6.800 mm, waardoor ze aan meer toepassingen en aanverwante behoeften kunnen voldoen, met name door een optimale verdeling van de lading.

In het kader van de betrokkenheid in duurzaam transport biedt Renault Trucks sinds 2020 het grootste volledig elektrische gamma op de markt aan wat af fabriek geleverd wordt. De 100% elektrische vrachtwagens zijn zuinig op de luchtkwaliteit en stoten tijdens het gebruik geen CO2 of NOx (stikstofoxide) uit, waardoor ze in alle zero emissie zones ingezet kunnen worden, ongeacht de door de lokale overheden opgelegde beperkingen. Omdat de trucks stil zijn, kunnen ze 's nachts in stadscentra worden gebruikt zonder de nachtrust van de omwonenden te verstoren.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • Bakker Goedhart
  • Bakker Goedhart
  • Bakker Goedhart
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions