Clicky

 
Transport Online - Volvo CE, the LEGO Challenge [+video]

Volvo CE, the LEGO Challenge

Volvo CE, the LEGO Challenge [+video]
15-09-2021 11:33 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GOTHENBURG - Het leek onmogelijk, ze zeiden dat het niet kon... maar laat het aan enkele van de slimste jonge geesten over om met een oplossing te komen. In een gedurfde technische uitdaging van Volvo Construction Equipment (Volvo CE) in samenwerking met LEGO Technic(®), hebben jonge mensen van over de hele wereld zich verenigd om deze duivels moeilijke taak op zich te nemen.

De MOVE IT-uitdaging, bedacht door technische experts van zowel Volvo CE als LEGO Technic(®), werd voorgesteld aan een toegewijd team van jonge roboticastudenten om 's werelds grootste knikdumper, de Volvo A60H, te verplaatsen - een 43 tondumper geladen met een extra 45 ton aan stenen - over een afstand van 50 meter, met alleen LEGO Technic(® )elementen. In een poging om het ongelooflijke potentieel van STEM (wetenschap, technologie, engineering en wiskunde) denkkracht te demonstreren, was het geen gemakkelijke opdracht.

Met behulp van in totaal 728.168 LEGO Technic(®) onderdelen die met elkaar verbonden waren onder een laag stalen platen en signalen naar 1.920 motoren stuurden, creëerden 35 beginnende ingenieurs genoeg vermogen op hun rollende gemotoriseerde rooster om de zes zware wielen van de machine over de vereiste afstand te trekken in slechts 30 minuten.

Frida Jönsson, ingenieur bij Volvo CE, die vanaf het begin bij het project betrokken is, zegt: "De studenten toonden ongelooflijke veerkracht en vasthoudendheid. In totaal besteedden ze meer dan 2.000 uur van hun eigen tijd aan het bedenken van een moeilijk bevochten oplossing die een trekkracht van 10.000 Newton zou kunnen creëren om de transporter in beweging te krijgen."

Gedurende drie maanden werkten vier teams van kinderen van alle achtergronden over de hele wereld - de VS, Zweden, Japan en Nigeria - samen over tijdzones, taalbarrières en een afstand van duizenden kilometers tussen hen om aan deze technische uitdaging te werken. Elk team kreeg de 2.193-delige LEGO Technic(®)-modelversie van de echte Volvo A60H toegestuurd en kreeg twaalf weken de tijd om een ​​prototype te bouwen dat sterk genoeg was om het 43-tons zwaargewicht te verplaatsen. En om de taak nog moeilijker te maken, werd er nog eens 45 ton stenen aan de machine toegevoegd.

In een tijd waarin het krijgen van een goed netwerk tijdens een videoconferentiegesprek al een uitdaging lijkt, bewezen deze jongeren dat werken op afstand geen belemmering is om te brainstormen en tot een haalbare oplossing te komen.

"Ons doel is om de liefde voor STEM te stimuleren en te laten zien dat er echt geen limiet is aan wat de volgende generatie ingenieurs kan bereiken als ze de handen ineen slaan", zegt Arvid Rinaldo, Brand Partnership bij Volvo CE. "Deze ongelooflijk slimme mensen waren in staat om onze uitdaging op te lossen zonder elkaar zelfs maar persoonlijk te ontmoeten. We wilden jonge mensen opleiden en motiveren, maar weten hoe we gecompliceerde taken als deze moeten oplossen zonder elkaar ooit te zien, is iets dat we allemaal moeten leren. zaken en iets wat ze met gemak demonstreerden."

Dit is niet de eerste samenwerking tussen de twee grote Scandinavische merken. Ze werkten in 2018 ook samen met jongeren om een ​​autonome conceptwiellader te creëren.

Foto's

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,101
Diesel1,760

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions