Clicky


Renault Traffic vanaf nu te bestellen, leverbaar vanaf begin 2022

Renault Traffic vanaf nu te bestellen, leverbaar vanaf begin 2022
15-09-2021 10:36 | Bedrijfsauto Nieuws | auteur Redactie

Renault versterkt het bedrijfswagenaanbod met de nieuwe Trafic. Het model is vanaf nu te bestellen en perfect afgestemd op de behoeften en verwachtingen van professionals en wagenparkbeheerders. Sinds de lancering in 1980 is de Renault Trafic uitgegroeid tot een ware bestseller die maar liefst 2,2 miljoen klanten in vijftig landen wist te verleiden.

Behalve het nieuwe frontdesign wordt de nieuwe Trafic ook gekenmerkt door een grondig vernieuwd, functioneler en praktischer interieur dat op het gebied van comfort en waarneembare kwaliteit niet onderdoet voor dat van een personenauto. Het bredere aanbod van nieuwe Euro 6d-Full-motoren levert bovendien meer vermogen en koppel. Voor meer veiligheid en gemoedsrust zijn nieuwe rijhulpsystemen (ADAS) gemonteerd.

Robuustheid en dynamiek

De nieuwe Renault Trafic heeft een volledig nieuw ontworpen front dat zijn reputatie van een elegante en dynamische bestelwagen verder versterkt. De horizontale motorkap en verticale grille geven hem een robuuste en expressieve uitstraling die wordt benadrukt door de LED-koplampen en een vernieuwde bumper. Uit de acht beschikbare carrosseriekleuren koos Renault voor Bleu Cumulus als introductiekleur. Ook een nieuwe radioantenne, nieuwe 17-inch wielen en elegantere wieldoppen maken hun opwachting.

Volledig nieuw interieur

Het nieuwe dashboard, geaccentueerd door een horizontale strook die tot in de deurpanelen loopt, vergroot het gevoel van ruimte in het interieur. Het design weerspiegelt ook het dashboard, de deurpanelen en de versnellingspookknop en voegt verchroomde inzetstukken toe. Dat alles komt de waarneembare kwaliteit ten goede.

Comfort en intelligentie aan boord

De nieuwe Trafic is uitgerust met comfortabele stoelbekleding en nieuwe deurpanelen met bredere armsteunen. Door de rugleuning van de centrale zitting neer te klappen, verandert de cabine in een mobiel kantoor dat plaats biedt aan een laptop en werkdocumenten op een verstelbare houder in A4-formaat. Dankzij de neerklapbare rugleuning van de middelste zitting is het tevens mogelijk om comfortabel te lunchen, beschut tegen weer en wind. Ook qua opbergvakken biedt de cabine tal van handige voorzieningen die het leven van klanten gemakkelijker maken, zoals de nieuwe EASY LIFE-lade, goed voor een totaal van 88 liter opbergruimte, waarvan 54 liter onder de passagiersbank vooraan – een topniveau in dit segment. Tevens zijn elektrisch inklapbare buitenspiegels nu optioneel beschikbaar.

Meer technologie aan boord

Ook het multimediasysteem Renault EASY LINK met geïntegreerde navigatie maakt zijn opwachting in de nieuwe Trafic. Het systeem is compatibel met Apple carplay™ en Android Auto™ en wordt weergegeven op een 8-inch touchscreen. Het wordt aangevuld met een inductielader voor smartphones om de hele dag verbonden te blijven. Verder is het instrumentarium voorzien van een 4,2-inch kleurenscherm en zijn in het interieur drie USB-aansluitingen te vinden.

Tien nieuwe rijhulpsystemen

Voor een nog beter rijgedrag is de nieuwe Trafic leverbaar met een groter aanbod van geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS). Hiertoe behoren een adaptieve cruise control, cruise control/snelheidsbegrenzer met remfunctie, automatisch grootlicht, een rijstrookwaarschuwing, een dodehoekwaarschuwing, een actief remhulpsysteem, verkeersbordenherkenning met waarschuwing voor overschrijding van de maximumsnelheid, een waarschuwing bij instabiel traject, een achteruitrijcamera en parkeerhulpsystemen voor, achter en opzij.

Performante en efficiënte motoren

De nieuwe Renault Trafic breidt zijn motorgamma uit om in te spelen op alle behoeften, met vier Blue dci dieselmotoren met vermogens van 110 tot 170 pk. De 2,0-litermotor ziet zijn vermogen naargelang de versie met 5 tot 10 pk stijgen en ook het koppel is toegenomen. Alle motoren voldoen aan de Euro 6d-Full norm, zijn uitgerust met Stop & Start en standaard gekoppeld aan een handbediende versnellingsbak. De Blue dci 150 en Blue dci 170 zijn ook verkrijgbaar met een EDC-automaat met dubbele koppeling.

Een praktische, uitgekiende en veilige laadruimte

In de (verlengde) L2-versie biedt de nieuwe Trafic met het luik in de scheidingswand de beste nuttige laadlengte in zijn segment: 4,15 meter. Dankzij de “zoning”-modus van de contactsleutel of de Renault handsfree-card kan de bestuurder ervoor kiezen om de cabine en/of de laadruimte te vergrendelen/ontgrendelen. Om de levering van of het zoeken naar gereedschap te vergemakkelijken, levert de optionele versterkte LED-interieurverlichting 500 lumen, vijf keer meer dan een standaard halogeenlamp.

Naar wens moduleerbaar en personaliseerbaar

Met 275 beschikbare versies laat de nieuwe Trafic zich naar wens moduleren en personaliseren, dankzij een brede waaier aan opties en accessoires, evenals tal van op- en ombouwmogelijkheden op maat. Als bestelwagen is de nieuwe Trafic verkrijgbaar in twee lengte- en twee hoogtevarianten. Hij biedt een nuttig laadvermogen van 5,8 tot 8,9 m3, verscheidene versies met een dubbele cabine en diverse varianten qua beglazing, tussenschotten, portieren, enz.

In Frankrijk gebouwd voor de hele wereld

Sinds 2014 is de Renault fabriek van Sandouville (Normandië) exclusief verantwoordelijk voor de productie van de derde generatie Trafic voor commercialiseringsmarkten wereldwijd. In 2021 viert de fabriek haar 57e verjaardag met meer dan 8 miljoen geproduceerde voertuigen, waaronder meer dan 800.000 Trafic modellen.

De nieuwe Renault Trafic komt begin 2022 op de markt.

Foto's

  • Mijnders Transport
    Mijnders Transport
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions