Clicky

 
Transport Online - Pier Gosliga, voormalig eigenaar Internationaal Transportbedrijf Gosliga, overleden

Pier Gosliga, voormalig eigenaar Internationaal Transportbedrijf Gosliga, overleden

Pier Gosliga, voormalig eigenaar Internationaal Transportbedrijf Gosliga, overleden
14-09-2021 09:48 | Overig | auteur Redactie | Esther van der Wal

GIEKERK - Op zondag 12 september is Pier Gosliga op 92-jarige leeftijd overleden. Pier Gosliga zette in 1955 de eerste stappen in het internationale vervoer van Gosliga Transportbedrijf BV in Giekerk. Tot 2004 stond Pier Gosliga, kleinzoon van grondlegger en naamgenoot Pier Gosliga die in 1900 met goederenvervoer in Giekerk startte met een beurtvaartschip, melkboot en paard en wagen.

In 1929 werd de eerste vrachtwagen aangeschaft door de broers Pieter en Regenerus Gosliga. Als Pier Gosliga in 1955 met het internationaal vervoer start komen daar al snel bulk- en tanktransport bij. Aansluitend volgt het vervoer van bouwmaterialen en containers.

In 1980 opent men in Leeuwarden een op- en overslagfaciliteit. In 2000 vierde het transportbedrijf haar 100-jarig bestaan. Het bedrijf biedt werk aan zo'n 35 werknemers uit de directe omgeving van Giekerk. Aan het hoofd staan nu Sjoukje de Jong-Gosliga en Regnerus Gosliga.

Volgens de nabestaanden was Pier Gosliga "een markante en betrokken ondernemer die met doorzetten de basis heeft gelegd voor transportbedrijf Gosliga. Wij zijn trots op hetgeen hij heeft gerealiseerd. Zijn belangstelling gaan wij missen."

Zaterdag 18 september is er van 14:00 uur tot 16:00 uur gelegenheid tot condoleren op het bedrijf van Gosliga Transport in Giekerk. De heer Gosliga zal in besloten kring begraven worden.

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions