Clicky

 Rechtbank: AD mag artikel over kroongetuige Nabil B. publiceren

Rechtbank: AD mag artikel over kroongetuige Nabil B. publiceren
13-09-2021 23:20 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Kranten en sites van ADR Nieuwsmedia mogen dinsdag een artikel publiceren over kroongetuige Nabil B. en zijn familie. Dat besliste de rechtbank in Amsterdam maandagavond, nadat advocaat Peter Schouten een kort geding had aangespannen om publicatie te voorkomen.

Volgens de rechter weegt het belang van openbaarheid en persvrijheid zwaarder dan het belang van het beschermen van de eer en de goede naam van de kroongetuige. Wel zijn partijen overeengekomen enkele passages aan te passen, aldus een woordvoerder van de rechtbank Amsterdam. Het is onbekend om welke passages het gaat.

Volgens de krant wordt in het stuk geciteerd uit app-berichten die Nabil B. de afgelopen jaren met zijn familie uitwisselde. Een van de verslaggevers van het AD zou inzage hebben gehad in duizenden berichten die tussen de kroongetuige, familieleden en zijn vriendin zijn uitgewisseld. Het app-verkeer zou volgens de krant nieuw licht werpen op de rol die de kroongetuige in het Marengo-proces speelt.

Het Marengo-proces draait om een reeks onderwereldmoorden en plannen, pogingen en voorbereidingen daartoe. Schouten, die B. bijstaat in het proces, stelt dat een aantal zaken in de voorgenomen publicatie "tendentieus, vals en/of onjuist" zijn, schrijf het AD.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions