Clicky

 
Transport Online - Schuldenlast luchtvaart loopt verder op

Schuldenlast luchtvaart loopt verder op

Schuldenlast luchtvaart loopt verder op
13-09-2021 14:52 | Burgerluchtvaart | auteur ANP/BLOOMBERG

LONDEN - De schulden van luchtvaartmaatschappijen stapelen zich op nu de verdere verspreiding van het coronavirus het herstel van de reissector uit de crisis in de weg zit. Reizigers worden nog altijd gedwongen om vakantieplannen te annuleren en thuis te blijven vanwege de pandemie.

Volgens gegevens van persbureau Bloomberg is de uitstaande schuld van luchtvaartmaatschappijen sinds 2020 met 23 procent gestegen tot 340 miljard dollar. Dit jaar hebben maatschappijen wereldwijd voor 63 miljard dollar aan obligaties en leningen verkocht.

De oplopende schuld bewijst dat de sector een hobbelige weg naar herstel kent. Zeker omdat er nog altijd veel reisbeperkingen van kracht zijn en het hoogseizoen wat betreft vakanties in Europa en de Verenigde Staten op zijn einde loopt. De snelle verspreiding van de Delta-variant van het virus kan er ook toe leiden dat landen strengere quarantaineregels opleggen aan reizigers.

Verschillende maatschappijen als easyJet en Japan Airlines kondigden nieuwe plannen aan om fondsen te werven die moeten helpen om de crisis door te komen. De investeringsrondes tonen evenwel aan dat investeerders nog steeds bereid zijn om de sector ruimschoots te financieren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden