Clicky


Nieuwe Metalektro cao definitief

Nieuwe Metalektro cao definitief
13-09-2021 13:52 | Algemeen | auteur Redactie | Esther van der Wal

ZOETERMEER - De leden van vakbonden FNV, CNV, De Unie en werkgeversorganisatie FME hebben ingestemd met de nieuwe cao. Ook staan de leden achter de plannen van de organisaties om een gezamenlijke strategische agenda te maken. De cao geldt voor 24 maanden, van 1 december 2020 tot en met 30 november 2022.

De organisaties kwamen 14 juli tot een principe-akkoord over de nieuwe cao. Behalve nieuwe afspraken over onder andere loonsverhoging, pensioen en vervroegd uittreden, is er deze keer ook afgesproken gezamenlijk een strategische agenda te ontwikkelen.

Vakbonden en werkgevers gaan zich vanaf nu samen hard maken voor een betere (inter)nationale industriepolitiek, een arbeidsmarkt met perspectief en goede arbeidsverhoudingen. Cao-partijen gaan direct aan de slag met de uitwerking van de strategische agenda.

De uitvoering van de agenda start uiterlijk 1 januari 2022.

De cao metalektro geldt voor ruim 1.000 grote en kleine bedrijven, met in totaal 160.000 werknemers. Bekende namen zijn Scania, Fokker, IHC, Damen, VDL Nedcar, ASML, Stork, Thyssen-Krupp, DAF en Siemens.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions