Clicky

 
Transport Online - Politie vindt negen drugsuithalers in container na telefoontje vanuit container [+foto]

Politie vindt negen drugsuithalers in container na telefoontje vanuit container

Politie vindt negen drugsuithalers in container na telefoontje vanuit container [+foto]
13-09-2021 19:02 | Criminaliteit | auteur ANP

ROTTERDAM - [update 19:01 uur] Hulpdiensten hebben negen mensen uit een container gehaald aan de Europaweg in Rotterdam, meldt een woordvoerster van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Volgens de politie gaat het om mannen in de leeftijden van 18 tot 23 jaar. De mannen kregen last van een zuurstoftekort en schakelden de politie in. Nadat ze werden bevrijd, zijn ze aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij drugshandel.

Volgens de zegsvrouw hebben de mannen die in de container zaten zelf gebeld omdat ze benauwd werden. In de container lagen boomstammen, die de zuurstof opnamen. De politie vermoedt dat het om mensen gaat die ervoor zorgen dat verstopte drugs uit zeecontainers worden gehaald en van het terrein worden vervoerd. Dat komt vaker voor, zegt een politiewoordvoerder.

De verdachten zouden zogeheten 'uithalers' zijn. "Soms lopen deze personen los over de terreinen, maar soms maken zij gebruik van zogenoemde ‘hotelcontainers’, een container waarin zij zichzelf opsluiten of laten opsluiten in afwachting van de leeg te halen container. Zo’n opsluiting kan soms zelfs tot meerdere dagen duren", aldus de politie. Volgens een woordvoerder is hun aantal de laatste weken flink gestegen. "Binnen tien dagen zijn ruim 110 personen opgepakt die zich onbevoegd op een haventerrein begaven."

Eerder twijfelde de politie nog of mogelijk vanuit een andere container was gebeld, omdat de telefoon nog niet was gevonden. Inmiddels is de telefoon aangetroffen in de container, meldt de politie.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  L. van Leeuwen
 • J.Roeland
  KLG EUROPE
 • J.Roeland
  KOOLWIJK
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden