Clicky

 
Transport Online - Festivalbranche voorzichtig positief over versoepelingen

Festivalbranche voorzichtig positief over versoepelingen

Festivalbranche voorzichtig positief over versoepelingen
13-09-2021 11:46 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De festivalbranche is "voorzichtig blij" met de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen. Volgens ingewijden zouden meerdaagse evenementen en festivals onder voorwaarden weer mogelijk worden. Hoe die voorwaarden er precies uitzien, wordt nog nader uitgewerkt. De bioscoopsector ziet versoepelingen als een extra drempel.

"Hier hebben we al die tijd op aangestuurd. Dus als het echt zo is, is dat heel mooi. Bijna niet te geloven. Dan kan iedereen weer los en kunnen we weer gaan programmeren", zegt Berend Schans, directeur van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). Toch houdt hij een slag om de arm. "Ik blijf voorzichtig. De afgelopen maanden gingen we telkens twee stappen vooruit en weer drie achteruit."

Ook blijft het spannend wat de voorwaarden zijn waaraan festivals en evenementen zich moeten gaan houden. "Als ze zeggen dat alles weer mag, dus zonder die anderhalvemetermaatregel maar met een coronatoegangsbewijs, dan is dat natuurlijk goed nieuws. Maar een maximaal aantal bezoekers blijft een probleem. Je moet uitverkopen om uit de kosten te komen", zegt Schans. "Per 1 oktober willen ze bovendien alle steunmaatregelen voor de evenementensector stoppen. Als je dat loslaat terwijl er wel beperkende maatregelen blijven, dan snap ik dat niet goed."

Drempel

Cultuurminister Ingrid van Engelshoven zei in het NPO-programma Goedemorgen Nederland dat er voor de cultuursector goed nieuws aankomt dat nog niet is uitgelekt. Details deelde ze niet, omdat daar dinsdag pas formeel een besluit over wordt genomen. Dat wordt diezelfde dag in de avond toegelicht in een persconferentie.

Bioscopen en filmtheaters vrezen dat de uitgelekte versoepelingen van de coronamaatregelen een "forse drempel" zullen zijn voor bezoekers. De Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) laat in een reactie weten dat dit "een enorme klap" zal zijn. Ze zien de maatregelen niet als een versoepeling, maar als een "verzwaring". "De vaccinatiegraad onder jongeren en jongvolwassenen en specifiek in de grote steden ligt veel lager dan het landelijk gemiddelde. Daarnaast blijkt uit eigen onderzoek dat met name deze jongeren niet bereid zijn te betalen voor een toegangstest, waarvan zeer waarschijnlijk sprake van zal zijn", aldus de NVBF.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions