Clicky

 
Transport Online - Vijf mensen neergestoken in Italiaanse stad Rimini

Vijf mensen neergestoken in Italiaanse stad Rimini

Vijf mensen neergestoken in Italiaanse stad Rimini
12-09-2021 18:32 | Buitenland | auteur ANP/DPA/RTR

MILAAN - In de Italiaanse stad Rimini zijn zaterdagavond vijf mensen neergestoken, meldt het Italiaanse persbureau ANSA. De lokale politie heeft een 26-jarige Somalische man gearresteerd. Vooralsnog wordt terrorisme uitgesloten als motief voor de aanval.

Onder de slachtoffers waren vier vrouwen en een 6-jarig jongetje. Hij werd in de nacht van zaterdag op zondag geopereerd aan verwondingen aan de nek en is buiten levensgevaar. Volgens berichten in Italiaanse media zou de aanvaller onder invloed van drugs zijn geweest.

Minister van Binnenlandse Zaken Luciana Lamorgese noemde het incident "extreem ernstig" en zei maandag Rimini te zullen bezoeken, een badplaats aan de oostkust van Italië, aan de Adriatische Zee.

De verdachte is pas enkele maanden in Italië en heeft daar een vluchtelingenstatus aangevraagd. Hij is sinds 2015 in Europa en zocht eerder ook asiel in Nederland, Duitsland, Denemarken en Zweden.

Matteo Salvini, leider van de rechtse Liga-partij die deel uitmaakt van de regeringscoalitie, greep het incident aan om Lamorgese te bekritiseren in een Facebook-video. Salvini spoort de minister van Binnenlandse Zaken al maanden aan om een ​​strenger immigratiebeleid te voeren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions