Clicky

 
Transport Online - Verstappen: als er één niet wil meewerken, houdt het op

Verstappen: als er één niet wil meewerken, houdt het op

Verstappen: als er één niet wil meewerken, houdt het op
12-09-2021 18:01 | Sport | auteur ANP

MONZA - Max Verstappen vindt dat Lewis Hamilton schuldig is aan hun botsing in de Grote Prijs van Italië. De twee titelrivalen raakten elkaar in de 26e ronde, direct na de pitsstop van Hamilton. "Als je met twee man door een bocht gaat en één wil niet meewerken, dan houdt het op", zei Verstappen bij Ziggo Sport.

Hamilton kwam na zijn bezoek aan de pits vlak voor Verstappen de baan op. "Hij kneep me al af met het aanremmen voor bocht 1. Ik moest daardoor op het groene gedeelte rijden", zei de Nederlander, die enkele rondes eerder al een allesbehalve soepel verlopen pitsstop had gemaakt. "Ik probeerde buitenom te gaan, maar hij bleef me maar de hele tijd afknijpen. Dan is er op een gegeven moment niet genoeg ruimte meer om de bocht te maken. Daardoor gingen we er beiden af. We gaan het er over hebben bij de stewards, we zien het dan wel. Ik leg gewoon mijn verhaal uit, net zoals hier. Meer kan ik er niet van maken."

Hamilton had een andere visie op de botsing. "Bij het aanremmen liet ik genoeg ruimte aan de buitenkant voor een auto. Ik ging voor hem de bocht in", zei de zevenvoudig wereldkampioen. "Ik denk dat Max daarna over de tweede kerb heen ging en tegen mij aan reed. Het volgende wat ik me kan herinneren, is dat hij bovenop me staat. Het was ongelukkig. We gaan erover praten bij de stewards." De Brit bleef lang stil toen hij de vraag kreeg hoe het nu verder moet tussen hem en Verstappen. "Eerlijk gezegd heb ik geen idee", zei hij uiteindelijk.

Teambaas Toto Wolff van Mercedes hield zich op de vlakte. "Als teams moeten we stoppen met het geven van commentaar op zulke situaties. Het is aan de stewards om te oordelen. We moeten hun oordeel accepteren."

Voor Verstappen was de botsing met Hamilton het einde van een toch al teleurstellend verlopen race. "Er zaten in deze race zoveel dingen die niet goed waren van onze kant. Ik had een slechte start, ik kwam niet goed weg", zei de Red Bull-coureur. "De strategie was ook slecht. We hadden zelf een 'undercut' moeten doen bij de pitsstops. Ik zei al een paar rondes lang dat mijn banden niet goed meer waren. Bij de pitsstop ging er iets niet goed bij de band rechtsvoor. Normaal gesproken zijn we altijd heel goed in pitsstops."

Foto's

 • R. van Heur
  R. van Heur
 • R. van Heur
  R. van Heur
 • J.Roeland
  Wolter Koops
 • J.Roeland
  SCHAVEMAKER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,892

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden