Clicky

 
Transport Online - Demonstranten woonprotest gearriveerd op Dam

Demonstranten woonprotest gearriveerd op Dam

Demonstranten woonprotest gearriveerd op Dam
12-09-2021 17:55 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De deelnemers aan het woonprotest zijn zondagmiddag aangekomen op de Dam in Amsterdam. De betoging begon eerder op de middag in het Westerpark. Nadat het park was volgestroomd, trok de menigte te voet naar het centrum van de stad onder aanvoering van een muziekwagen. Een woordvoerster van de gemeente spreekt voorlopig van "vele duizenden demonstranten".

De tegenstanders van het huidige woonbeleid scanderen 'Wonen is een recht. Solidariteit'. Ze hebben protestborden bij zich met teksten als 'Gezocht: rijke ouders', 'Ik lust geen huisjesmelk' en 'Op Rutte kan je niet bouwen'.

Vanaf het Westerpark kwam de protestmars rond 16.15 uur in beweging. Via de Haarlemmerstraat, het Nassauplein, de Nassaukade, de Marnixstraat en de Rozengracht arriveerden de eerste demonstranten rond 17.30 uur op de Dam.

Het protest is bedoeld om aandacht te vragen voor de wooncrisis. Door onder meer de stijgende huizenprijzen en groeiende wachtlijsten voor sociale huurwoningen is het steeds moeilijker om een woning te krijgen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions