Clicky


Nieuwe Volvo FH500 I-SAVE voor de Korrel Beheer B.V.

Nieuwe Volvo FH500 I-SAVE voor de Korrel Beheer B.V.
12-09-2021 10:26 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BARNEVELD - De Korrel kiest voor het nieuwste model FH welke af fabriek is voorzien van het Active Safety Plus pakket met Dynamic Steering en Adaptieve Cruise Control, het Visibility Pro pakket met LED verlichting, het voor Volvo unieke adaptieve grootlicht en de compacte groothoekcamera welke geïntegreerd in de rechterbuitenspiegelvoet de dodehoek bewaakt.

Daarnaast is deze zogenaamde Fuel Hero Pro voorzien van een 13 liter turbocompound motor met maar liefst 2800 Nm wat vanaf 900 toeren al beschikbaar is. Chauffeur Jarno heeft zodoende altijd voldoende trekkracht tot zijn beschikking en is daarbij ook nog erg spaarzaam met de brandstof.

De Korrel Beheer B.V. (de holding van ECS Paneermeel Industrie en MasterMix), opgericht in 1955, levert al decennialang het lekkerste en knapperige korstje voor de voedingsmiddelenindustrie. In de beginjaren met het verwerken van onverkocht oud brood, maar inmiddels al een heel aantal jaren door eigen productie gemaakt van bloem. Half jaren ’90 kwam daar Mastermix bij want er was nu ook vraag naar de hechting die ervoor zorgt dat het paneermeel aan het substraat blijft zitten. Ook levert de Korrel aanvullende smaakmakers en uiteindelijk gaat er bij MasterMix dan ook jaarlijks ruim 10.000 ton aan batters, kruidenmixen, rubs, marinades en sauzen de deur uit.

Al jaren levert De Korrel een totaalconcept voor de voedingsmiddelenindustrie. Echter is paneermeel de grootste divisie en jaarlijks produceert het bedrijf wel 25.000 ton, verdeeld over tientallen soorten. In de geheel nieuwe, ultramoderne fabriek in Barneveld wordt geproduceerd en van daaruit met eigen trekker-opleggercombinaties naar de diverse vlees-, pluimvee- en visverwerkende industrieën, evenals de fabrikanten van snacks in de Benelux en de rest van West-Europa getransporteerd.

Dit wagenpark is nu uitgebreid met een splinternieuwe Volvo FH Fuel Hero Pro in full options-trim en is natuurlijk in de kenmerkende ‘Korrel-huisstijl’ uitgevoerd onder andere door Ematra paint Solutions in Barneveld en Rextom reclame techniek in Ede. De verdere opbouw aan het chassis en interieur is verder verzorgd door Harbers Trucks Barneveld.