Clicky

 Air India Express-ongeval vermoedelijk door fouten piloot

Air India Express-ongeval vermoedelijk door fouten piloot
12-09-2021 10:15 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG/RTR

NEW DELHI - Het dodelijke ongeval met een Air India Express-toestel vorig jaar in India is vermoedelijk veroorzaakt door menselijke fouten. Onderzoekers concluderen dat de piloot er onder meer niet in slaagde een standaardprocedure voor mogelijk gevaarlijke landingen uit te voeren.

Een Boeing-737 van Air India Express gleed in augustus 2020 van de landingsbaan in de zuidelijke stad Kozhikode. Het toestel brak vervolgens in tweeën. Er kwamen 21 inzittenden om het leven, 110 anderen raakten gewond. Aan boord zaten Indiërs die vanuit Dubai gerepatrieerd werden vanwege de coronapandemie.

De piloot deed in totaal twee landingspogingen omdat het hard regende en waaide. De eerste poging werd afgebroken, de tweede keer ging het mis. Een andere factor die volgens de onderzoekers mogelijk heeft bijgedragen aan het ongeval, is het gebrek aan apparatuur voor piloten om nauwkeurige landingsdata te berekenen in ongunstige weersomstandigheden.

De onderzoekers menen dat ook binnen de Indiase luchtvaartmaatschappij fouten zijn gemaakt. Het trainingsprogramma voor piloten was niet "effectief" genoeg en het beleid van het management resulteerde in "tekortkomingen op verschillende niveaus die herhaalde menselijke fouten veroorzaakten".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats