Clicky

 
Transport Online - Gemeente: 35.000 deelnemers Unmute Us-protest in Amsterdam

Gemeente: 35.000 deelnemers Unmute Us-protest in Amsterdam

Gemeente: 35.000 deelnemers Unmute Us-protest in Amsterdam
11-09-2021 19:20 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Het Unmute Us-protest in Amsterdam heeft 35.000 deelnemers getrokken. Dat meldt de gemeente Amsterdam. De organisatie van Unmute Us stelde eerder dat in Amsterdam 80.000 mensen meededen.

Ook de gemeenten Utrecht en Maastricht meldden zaterdag lagere aantallen deelnemers. Waar volgens de organisatie in die beide steden 15.000 mensen meededen, meldt de gemeente Maastricht 10.000 deelnemers, en de gemeente Utrecht ruim 10.000.

Initiatiefnemer van het protest Jasper Goossen noemt het door Amsterdam genoemde aantal van 35.000 onzin. Hij stelt dat er "veel en veel meer" mensen meeliepen. "Ik denk zelf dat 60.000 tot 80.000 mensen veel reëler is", zegt hij. Volgens Goossen ging het om een momentopname en was de telling van de gemeente en de politie niet zo nauwkeurig omdat er later nog mensen zich bij de demonstratie aansloten toen deze al onderweg was.

De gemeente Amsterdam riep zaterdagmiddag mensen op niet meer te komen, omdat het te druk was. De organisatie had gemeld maximaal 15.000 demonstranten te verwachten, geeft een woordvoerder van de gemeente aan. Toen dat aantal werd bereikt en er nog meer mensen kwamen, werd besloten die oproep te doen. Volgens de gemeentewoordvoerder was de sfeer overigens gemoedelijk.

De demonstratie in de hoofdstad is inmiddels afgelopen. Net als op andere plekken in het land waar ook werd gedemonstreerd, deed het geheel zaterdag feestelijk aan: er was muziek, mensen dansten en er heerste een uitgelaten sfeer.

Goossen stelt dat de sfeer in Amsterdam zaterdag "uitbundig, doch strijdbaar" was. Er liepen veel mensen met borden door de stad met daarop soms ludieke teksten als "Total Eclipse of the Art", een kwinkslag naar het nummer Total Eclipse of the Heart van Bonnie Tyler. "De creativiteit van de sector komt daarin terug", vindt Goossen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,083
Diesel1,745

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats