Clicky


Winkeliers twijfelen over koopavond door personeelstekort

Winkeliers twijfelen over koopavond door personeelstekort
11-09-2021 19:18 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - Veel winkeliers twijfelen of ze doorgaan met de koopavond omdat ze moeite hebben om de roosters in te vullen vanwege personeelstekorten. Ook aan de zondag en maandag wordt steeds meer getwijfeld of winkels dan nog open moeten blijven. Dat zei directeur Jan Meerman van winkeliersorganisatie INretail na eerdere berichtgeving door De Telegraaf.

Volgens Meerman heeft de helft van de winkeliers veel moeite om vacatures in te vullen. Die vacatures staan volgens hem vaak maanden open. "Ze kampen met een voortdurend bezettingsprobleem." De winkeltijden moeten daarom worden aangepast aan de bezetting, aldus Meerman. Winkeliers kiezen dan eerder voor sluiting op momenten die minder druk zijn, zoals dus de koopavond, zondag en maandag.

Marktonderzoeker RMC, die de drukte in de winkelstraat bijhoudt, meldde eerder deze week dat sinds de coronacrisis de weekenden minder druk bezocht worden en dat vooral de koopavond en zondag geraakt werden door de pandemie. Het aantal passanten in de winkelstraat ligt nog altijd veel lager dan voor de uitbraak van de crisis.