Clicky

 
Transport Online - Lange rijen bij bijzonder CDA-congres in Den Bosch

Lange rijen bij bijzonder CDA-congres in Den Bosch

Lange rijen bij bijzonder CDA-congres in Den Bosch
11-09-2021 10:30 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN BOSCH - Het langverwachte 'bijzonder congres' van het CDA trok op zaterdagochtend al veel partijleden. Bij de Brabanthallen in Den Bosch stonden rijen met CDA'ers die hun coronabewijs moesten laten zien. Volgens de dagvoorzitter worden zo'n 1300 leden verwacht, met nog veel christendemocraten die het bijzonder congres digitaal zullen volgen.

Tijdens het bijzonder congres wordt de toekomst van de partij besproken, na een crisisjaar voor het CDA. Ook zal Wopke Hoekstra spreken, en worden verschillende resoluties van leden in stemming gebracht. Zaterdagochtend werd alvast geoefend met het stemmen, waarbij CDA'ers ook werden bijgestaan door 'stembuddies'. Mocht de techniek het toch weer laten afweten, wordt de stemming na het congres gedaan, hoewel dit een "noodscenario" wordt genoemd.

Stemmingen op CDA-congressen verliepen in het verleden nogal eens chaotisch. Bijvoorbeeld toen de leden in 2010 het laatste woord hadden over deelname aan een kabinet met de VVD, met gedoogsteun van de PVV. En vorig jaar was er veel gedoe rond de lijsttrekkersverkiezing. Hugo de Jonge won die nipt van Pieter Omtzigt, die het CDA inmiddels de rug heeft toegekeerd.

Waar het CDA doorgaans zijn congressen opent door samen staand het Wilhelmus te zingen, moest dat door de coronamaatregelen ditmaal anders. De leden mochten alleen luisteren naar het volkslied, en moesten daarbij op hun stoel blijven zitten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden