Clicky


Nog steeds stank- en rookoverlast door brand schip Botlek

Nog steeds stank- en rookoverlast door brand schip Botlek
10-09-2021 12:02 | Incidenten | auteur ANP

ROTTERDAM - De brand op een schip in de Sint-Laurenshaven in de Rotterdamse Botlek is vrijdag nog steeds niet onder controle. In de loop van de ochtend leidde deze opnieuw tot stank- en rookoverlast in Vlaardingen, Maassluis en Schiedam, meldt de veiligheidsregio. De brandweer onderneemt vrijdag opnieuw een blusactie.

De brand op het schip woedt sinds woensdagmiddag. Een lading schroot in het ruim van het schip was gaan broeien. Volgens de veiligheidsregio is de brand zeer lastig te bestrijden.

De meldkamer van de DCMR Milieudienst Rijnmond kreeg tot donderdagmiddag 16.50 uur in totaal tweehonderd klachten over stank wegens de brand, meldt de dienst vrijdag. Sindsdien zijn er "nog slechts enkele klachten" binnengekomen, aldus de dienst op Twitter. Volgens de milieudienst kwamen de klachten ook van inwoners van Rotterdam, Lansingerland, Zuidplas, Waddinxveen, Rozenburg, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Bleiswijk en Boskoop.

Donderdag werd al een NL-Alert verstuurd aan inwoners van Vlaardingen en Schiedam, waarin stond dat zij hun ramen en deuren moesten sluiten als ze last hadden van de rook.