Clicky

 Biden neemt maatregelen om uitstoot luchtvaart te beperken

Biden neemt maatregelen om uitstoot luchtvaart te beperken
10-09-2021 10:50 | Buitenland | auteur ANP/AFP

WASHINGTON - De uitstoot van de Amerikaanse luchtvaart moet over tien jaar met een vijfde zijn afgenomen. Met dat doel heeft de regering van president Joe Biden maatregelen aangekondigd om de vervuilende sector te verduurzamen. De Amerikaanse regering wil dat de luchtvaartbranche in 2050 "netto nul" uitstoot.

De luchtvaart is nu nog goed voor 11 procent van de voor het klimaat schadelijke gassen van alle transportvormen samen. Om die uitstoot in 2030 met 20 procent verminderd te hebben, komen er belastingvoordelen voor de inzet van schonere brandstoffen voor vliegtuigen. Ook komt er omgerekend 3,6 miljard euro (4,3 miljard dollar) voor het ontwikkelen van nieuwe brandstoffen die ingezet kunnen worden om de uitstoot te verminderen.

Het plan is onderdeel van een breder beleid van het Witte Huis om klimaatverandering te bestrijden. De inspanningen om de Amerikaanse economie te hervormen zijn de afgelopen tijd opgevoerd. Washington kwam onder meer met plannen om klimaatvriendelijke infrastructuuruitgaven te stimuleren. Ook werden autobedrijven aangespoord meer in te zetten op elektrisch rijden.

Naast de Verenigde Staten probeert ook Europa manieren te vinden om de productie en toepassing van duurzame vliegtuigbrandstof te stimuleren. De biobrandstof is vooralsnog twee tot vijf keer zo duur als kerosine.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions