Clicky

 
Transport Online - Haven Oostende plaatst 2,2 kilometer lang en 4 meter hoog hekwerk rond voorhaven terreinen

Haven Oostende plaatst 2,2 kilometer lang en 4 meter hoog hekwerk rond voorhaven terreinen

Haven Oostende plaatst 2,2 kilometer lang en 4 meter hoog hekwerk rond voorhaven terreinen
10-09-2021 10:29 | Haven Nieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

OOSTENDE - Om te voldoen aan hedendaagse normen en om klaar te staan voor de toekomst, bestelde Haven Oostende een nieuwe, bijkomende, state-of-the art afsluiting. De afsluiting zal 4 meter hoog zijn, in totaal 2.2 km lang en wordt voorzien van panelen met een zeer hoge graad van ondoordringbaarheid.

“Haven Oostende is sinds begin 2019 bijzonder succesvol gebleken in het aantrekken van innovatieve bedrijven.  Die zullen samen voor een 400-tal bijkomende duurzame arbeidsplaatsen zorgen. Het aantrekken van nieuwe, bijkomende trafieken bleef evenwel nog achterop hinken. Daarvoor moest eerst dringend de infrastructuur op punt gesteld worden. Door deze investering staan we klaar voor iedere bijkomende trafiek die Oostende wil aandoen in de toekomst", aldus Charlotte Verkeyn, voorzitter Haven Oostende

“Haven Oostende voert een preventief veiligheidsbeleid. Daar hoort ook anticiperen op beveiliging bij.  Daarom maken we werk van een betrouwbare en innovatieve beveiliging van onze haventerreinen. Uit een proefopstelling die eind 2019 geïnstalleerd werd, blijkt dat dit type superveilig hekwerk het best geschikt is voor onze havenomgeving", voegt Dirk Declerck, CEO Haven Oostende, toe.

Ruimer beveiligingsplan

De werkzaamheden starten in december 2021 en zullen een drietal maanden duren als alles loopt zoals gepland. Hiermee worden de terreinen in de voorhaven van Haven Oostende één van de meest beveiligde havengebieden van Europa.  De totale investering voor dit hekwerk bedraagt nagenoeg 1 miljoen euro en is onderdeel van een ruimer beveiligingsplan dat onder meer een systeem van slimme camera’s omvat.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions