Clicky

 
Transport Online - Bijna 200 medewerkers Tata Steel bij manifestatie

Bijna 200 medewerkers Tata Steel bij manifestatie

Bijna 200 medewerkers Tata Steel bij manifestatie
09-09-2021 13:17 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Bijna tweehonderd medewerkers van Tata Steel hebben donderdagochtend tijdens een manifestatie bij het Malieveld een tussenrapport over de verduurzaming van het bedrijf aangeboden aan leden van de Tweede Kamer. Dat gebeurde voorafgaand aan een debat in de Tweede Kamer over de toekomst van het staalconcern.

De medewerkers droegen blauw-gele werkkleding en een aantal had spandoeken bij zich. "Trots op staal uit de IJmond", was te lezen op een van de doeken. "Ons plan is haalbaar", zei Gerrit Idema van FNV Tata Steel over het vergroenen van de staalproductie. In het plan waar de bond in mei al mee kwam, staat onder meer dat staal kan worden gemaakt met de inzet van elektriciteit in plaats van met kolen. Volgens de tussenrapportage van adviesbureau Roland Berger is dat technisch haalbaar. "Het moet anders, maar we gaan voor het voortbestaan van het bedrijf", aldus Idema.

Tijdens de manifestatie sprak onder meer Donald Pols, directeur van Milieudefensie. Volgens hem is het belangrijk dat "zolang we staal nodig hebben, we ervoor zorgen dat staal duurzaam geproduceerd wordt".

Het debat in de Tweede Kamer volgt kort na een kritisch rapport van het RIVM over de gezondheidsrisico's die omwonenden van de staalfabriek lopen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions