Clicky


 


RTL Nederland doelwit van cyberaanval

RTL Nederland doelwit van cyberaanval
09-09-2021 12:11 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM _ RTL Nederland heeft sinds donderdagochtend te maken met een cyberaanval, mogelijk met gijzelsoftware. Een woordvoerster van het mediabedrijf bevestigt de berichtgeving van RTL Nieuws dat er sprake is van een digitale aanval. RTL Nederland zegt met cybersecuritybedrijven, waaronder Fox-IT, bezig te zijn om de cyberaanval af te slaan.

De aanval vindt plaats op het zakelijk netwerk van het bedrijf in Hilversum. "Uit voorzorg hebben we medewerkers opgeroepen vandaag thuis te werken", aldus de woordvoerster.

Of er sprake is van een aanval met ransomware (gijzelsoftware) is nog niet bekend. Bij een aanval met ransomware worden bestanden versleuteld, zodat de gebruiker er zelf niet bij kan. De hackers eisen vervolgens losgeld voor het vrijgeven van de bestanden. "Dat onderzoeken we. Concreet kunnen we er nog niets over zeggen", zegt de woordvoerster.

Hoe groot de aanval is en wat de gevolgen ervan zijn voor de mediakanalen van RTL, is nog onduidelijk. De uitzendingen op de televisiekanalen van RTL en de streamingdienst Videoland ondervinden in ieder geval geen problemen. "De impact van de digitale aanval zijn we aan het onderzoeken. Videoland is operationeel. Wat de impact is op de programma's van morgen, zijn we nog aan het onderzoeken. Vandaag gaan de uitzendingen door."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats