Clicky

 
Transport Online - 35 procent groei in luchtvrachtvolume op Brussels Airport

35 procent groei in luchtvrachtvolume op Brussels Airport

35 procent groei in luchtvrachtvolume op Brussels Airport
09-09-2021 11:22 | Buitenland | auteur Redactie

ZAVENTEM - De groei van de vrachtvolumes zet zich verder in de maand augustus (+35 procent ten opzichte van 2020). De verwachting is dat deze trend in de komende maanden zal aanhouden, door de grote vraag naar luchtvrachtcapaciteit. De groei van luchtvracht (+34 procent) is te zien in alle drie segmenten, bij de volvracht (+40 procent), de expressdiensten (+17 procent), maar ook bij het vrachtvervoer aan boord van passagiersvluchten (+76 procent) dat zich aan verder aan het herstellen is door de uitbreiding van het aantal passagiersvluchten, al blijven deze volumes nog 33 procent lager dan de volumes van augustus 2019. 

In het volvrachtsegment is er opnieuw een groei bij bijna alle bestaande klanten. Het zijn vooral de nieuwe routes vanuit Azië die bijdragen aan deze extra groei. Azië blijft de belangrijkste regio, gevolgd door Noord-Amerika en Afrika. 

Het transport van Covid-19-vaccins van en naar Brussels Airport blijft doorgaan, met tot op vandaag meer dan 300 miljoen vaccins die op de luchthaven zijn behandeld.   

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,481
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats