Clicky

 
Transport Online - EasyJet wijst overnamebod af maar zegt niets over bieder

EasyJet wijst overnamebod af maar zegt niets over bieder

EasyJet wijst overnamebod af maar zegt niets over bieder
09-09-2021 10:14 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

LONDEN - Prijsvechter easyJet heeft een overnamebod afgewezen maar vertelt er niet bij van wie de interesse afkomstig was. Het ongevraagde bod was volgens de luchtvaartmaatschappij te laag en de bieder is inmiddels niet meer geïnteresseerd in een deal. EasyJet wil zelf meer geld ophalen om het herstel van de coronacrisis te financieren en de activiteiten uit te breiden.

De luchtvaartsector kampt sinds het begin van de coronapandemie met reisrestricties. Zo vervoerde easyJet slechts een tiende van het aantal passagiers in vergelijking met een jaar eerder in het eerste halfjaar van zijn boekjaar 2021.

Het Britse bedrijf verwacht dat de Europese luchtvaartmarkt de komende jaren zal herstellen. EasyJet hoopt marktaandeel te winnen op grote maatschappijen als British Airways en Air France-KLM nu zij hun activiteiten op de korte afstand herstructureren.

De budgetluchtvaartmaatschappij wil met de verkoop van aandelen 1,2 miljard pond ophalen (1,4 miljard euro) ophalen. Daarnaast wil easyJet omgerekend zo'n 338 miljoen euro extra aan extra geld lenen. Het bedrijf heeft sinds het begin van de pandemie al meer dan 5,5 miljard pond opgehaald.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,083
Diesel1,745

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats