Clicky

 Bridgestone breidt samen met EVBox Group laadinfrastructuur voor EV’s uit in Europa

Bridgestone breidt samen met EVBox Group laadinfrastructuur voor EV’s uit in Europa

BRUSSEL - Bridgestone, een wereldleider op het gebied van banden en rubber die zorgt voor een veilige en duurzame mobiliteit, en het Nederlandse EVBox, een toonaangevende aanbieder van laadoplossingen voor elektrische auto's (EV's), kondigen vandaag een nieuwe, langdurige samenwerking aan. Samen breiden ze in de loop van de volgende vijf jaar de Europese laadinfrastructuur uit met de installatie van in totaal 3500 nieuwe laadpunten bij het retail- en servicenetwerk van Bridgestone. Daarbij horen ook toonaangevende merken zoals Speedy en First Stop.

Dit is de volgende stap in de Bridgestone-strategie om mee te bouwen aan de transitie naar een elektrische en duurzamere mobiliteit. Het project gaat van start in Frankrijk en Italië, vervolgens zijn het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Polen en Spanje aan de beurt en daarna volgen de andere Europese landen.

De laadpalen en snellaadstations in het nieuwe laadnetwerk van Bridgestone staan op strategische locaties en zijn toegankelijk voor alle EV-rijders, zowel particulieren als mensen met een bedrijfswagen. De snellaadstations worden geïnstalleerd langs drukke wegen voor wie op doorreis is en zijn auto snel wil opladen. De samenwerking wordt gefaciliteerd door TSG, de Europese leider in technische diensten voor mobiliteitsoplossingen, die een prominente rol zal spelen bij het ontwerpen, installeren en onderhouden van de EV-laadinfrastructuur.

Dankzij de samenwerking tussen Bridgestone en EVBox krijgen EV-rijders en -fleets toegang tot een van Europa's grootste laadnetwerken (met meer dan 130.000 laadpunten) én tot de 3500 nieuwe laadpunten. Daarvoor gebruiken ze een speciaal pasje of een mobiele app, via de Charging Management Software van EVBox.

Door toegang te bieden tot al deze laadmogelijkheden in Europa biedt de app (of het pasje) de gebruikers extra gemak en efficiëntie via één centraal platform voor betalingen en facturen. De gebruikers krijgen hierbij informatie over hun laadgewoonten en kunnen er, als ze dat willen, via één oplossing mee van Madrid naar Helsinki rijden.

Via de samenwerking met EVBox biedt het retailnetwerk van Bridgestone ook de mogelijkheid om een EV-laadstation voor thuis aan te schaffen en te laten installeren. Dit benadrukt het engagement van Bridgestone om EV-rijden, en dus een keuze voor een duurzame vorm van mbiliteit, voor een groter publiek toegankelijk te maken.

Investeringen ter ondersteuning van de transitie naar elektrische mobiliteit in Europa

Bridgestone ziet elektrische auto's als een enorme gelegenheid om de CO2-uitstoot te beperken en om mobiliteit te verduurzamen. Zeker met de verwachting dat 20% van de in 2025 in Europa verkochte nieuwe auto's EV's zullen zijn.

Maar er zijn nog steeds veel hordes die moeten worden genomen voordat een volledig elektrische toekomst kan worden gerealiseerd. Uit het jaarlijks onderzoek van Bridgestone naar EV-gebruik in Europa bleek dat 50% van de respondenten aangeeft nog geen EV te overwegen omwille van een slechte dekking van de laadinfrastructuur . De EU wil met het 'Fit for 55'-pakket van elke lidstaat eisen om de laadinfrastructuur in lijn te brengen met de verwachte verkoop van elektrische auto's en daarvoor laad- en waterstofstations op regelmatige afstanden langs belangrijke wegen te installeren.

Bridgestone transformeert zijn activiteiten om in de behoeften van EV's te voorzien, wat het belang van die transitie naar een duurzamere mobiliteit nog meer benadrukt. Met een volledig geïntegreerde aanpak investeert Bridgestone in de ontwikkeling van premium banden, bandentechnologieën voor EV’s en speciale wagenpark- en mobiliteitsoplossingen op maat.

Bridgestone werkt ook samen met toonaangevende producenten van EV's en ontwikkelt in dat kader een “EV ready” retail- en servicenetwerk. Daar kunnen de bestuurders terecht voor onderhouds- en bandenservices, laadservices en mobiliteitsservices, alles onder een dak. Het vergroten van de laadinfrastrucutuur in heel Europa, in samenwerking met EVBox en TSG is hierbij een belangrijke mijlpaal.

“Gelijke tred houden met de behoeften die voortvloeien uit e-mobiliteit”

Christophe de Valroger, VP Retail Operations van Bridgestone EMIA over de aankondiging van de samenwerking met EVBox: “Bridgestone zet zich in om de toekomst van elektrisch rijden werkelijkheid te maken. We werken daarom samen met toonaangevende EV-fabrikanten voor de ontwikkeling van premium banden en duurzame technologieën die voldoen aan de bijzondere eisen die ze stellen. Een ander belangrijk instrument is een echt “EV Ready” retail- en servicenetwerk. Via deze samenwerking ondersteunen we de zo gewenste uitbreiding van de laadinfrastructuur in Europa en bieden we EV-rijders en -fleet operators de gemakken en efficiëntie die zij verlangen. EVBox is al sinds 2010 een toonaangevende speler in de EV-laadindustrie en is voor ons daarom de ideale partner.”

Bram Poeth, Chief Commercial Officer bij de EVBox Group: “Bridgestone is als bedrijf zeer betrokken bij het verduurzamen van de toekomst van mobiliteit. Dat blijkt wel uit de recente aankondigingen van Bridgestone en de samenwerkingen die het bedrijf is aangegaan. We zijn er trots op samen te mogen werken met een bedrijf met gelijkgestemde ambities. Deze alliantie betekent het begin van een nieuwe langdurige samenwerking tussen twee toonaangevende bedrijven, om gelijke tred te kunnen houden met de behoeften die voortvloeien uit e-mobiliteit.”

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • Bakker Goedhart
  • Bakker Goedhart
  • Bakker Goedhart
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats