Clicky

 
Transport Online - Opnieuw groep mensen gevonden in trailer op goederentrein in Duitsland [+foto's]

Opnieuw groep mensen gevonden in trailer op goederentrein in Duitsland

Opnieuw groep mensen gevonden in trailer op goederentrein in Duitsland [+foto's]
08-09-2021 20:14 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

RAUBLING/ROSENHEIM - De Duitse politie trof woensdag 8 september acht mensen, waaronder een meisje van 13 aan in een van de vervoerde vrachtwagenopleggers tijdens het controleren van een goederentrein in Raubling. De bovenkant van de dekzeiltrailer was opengescheurd. Via deze opening kwamen de migranten de trailer binnen.

In het kader van een preventieve controle door de Duitse politie werd de goederentrein tot stilstand gebracht op het station van Raubling. Gezien het beschadigde dekzeil moesten de agenten ervan uitgaan dat de insnijdingen waren gebruikt om in de trailer te komen. Deze veronderstelling werd bevestigd. Op het treintraject tussen Kufstein en München zijn de afgelopen dagen herhaaldelijk groepen mensen aangetroffen in goederentreinen.

Nadat de alarmcentrale het treintraject had geblokkeerd en de stroom naar de bovenleiding had uitgeschakeld, konden de agenten de groep mensen veilig uit de trailer halen. Alle acht werden ze naar het federale politiebureau in Rosenheim gebracht. Het bleek te gaan om Turkse staatsburgers, van wie sommigen familie van elkaar zijn.

Volgens de eerste bevindingen waren de zeven volwassenen, tussen de 19 en 39 jaar, en het 13-jarige meisje in Italië in de trailer geklommen. Volgens het onderzoek is niet uit te sluiten of zij door smokkelaars zijn geholpen bij het organiseren van deze illegale en zeer gevaarlijke goederentreinreis.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions