Clicky


Ryanair hekelt onduidelijke Britse coronaregels

Ryanair hekelt onduidelijke Britse coronaregels
08-09-2021 19:00 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

DUBLIN - Het Verenigd Koninkrijk loopt achter met het herstel in de luchtvaartsector in vergelijking met de rest van Europa. Dat komt vooral door de verwarrende coronabeperkingen. Britse luchthavens zullen het de komende winter erg lastig gaan krijgen, waarschuwt de leiding van de Ierse prijsvechter Ryanair.

Volgens Eddie Wilson, die aan het hoofd staat van Ryanair DAC, de grootste maatschappij onder de vleugels van Ryanair, herstelt alleen het luchtverkeer in het Verenigd Koninkrijk zich niet van de coronacrisis vanwege de aanhoudende verwarring. Topman van Ryanair Michael O'Leary zei op zijn beurt dat luchthavens als Gatwick en Heathrow worstelen met brexitgrenscontroles en corona.

Volgens Wilson wordt het een lastige winter voor Ryanair. Om mensen het vliegtuig in te krijgen stunt het bedrijf met de prijzen. O'Leary denkt niet dat het een probleem wordt om hoge passagiersaantallen te bereiken tijdens de kerstperiode. Maar hij denkt evengoed dat Britse luchthavens het lastig gaan krijgen.

Beide bestuurders, die op afzonderlijke evenementen in Madrid en Rome een toelichting gaven, verwezen onder meer naar deze zomer toen Londen abrupt de risicoclassificaties veranderde van bestemmingen waar op dat moment duizenden Britten op vakantie waren. Dat leidde tot frustratie en woede onder toeristen die gedwongen werden om zich op corona te laten testen en in quarantaine moesten. Volgens Wilson hebben consumenten zekerheid nodig. Boekingen weerspiegelen volgens hem bijna precies het niveau van het vertrouwen van mensen.