Clicky

 
Transport Online - Ruim 2800 nieuwe coronagevallen, hoogste aantal in een maand

Ruim 2800 nieuwe coronagevallen, hoogste aantal in een maand

Ruim 2800 nieuwe coronagevallen, hoogste aantal in een maand
08-09-2021 16:35 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 2843 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is het hoogste aantal sinds 6 augustus. Het gemiddelde loopt daardoor ook op.

In de afgelopen zeven dagen werden 17.903 positieve tests doorgegeven aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat komt neer op gemiddeld 2558 nieuwe gevallen per dag. Dat is het hoogste niveau in bijna twee weken tijd, hoewel de verschillen klein zijn.

In Amsterdam kwamen 209 besmettingen aan het licht. In Rotterdam hoorden 145 mensen dat het coronavirus bij hen is aangetroffen en in Den Haag testten 136 inwoners positief. Daarna volgen Utrecht (63) en Almere (62). In 37 gemeenten testte helemaal niemand positief. Dat is het laagste aantal in drie weken tijd.

Sterfgevallen

Het aantal sterfgevallen steeg met zeven. Het gaat om twee mensen uit Amsterdam en verder om inwoners van de gemeenten Tilburg, Zaanstad, Amstelveen, Hengelo en Horst aan de Maas. Dat hun overlijden nu is gemeld, wil niet zeggen dat ze in de afgelopen dag zijn gestorven. Het duurt soms een tijdje voor het overlijden van een coronapatiënt is geregistreerd.

In de afgelopen week is het overlijden van 43 coronapatiënten gemeld. Op dat niveau zit Nederland al ongeveer een maand. Het sterftecijfer schommelt wat, het gaat niet echt omhoog en ook niet echt omlaag.

Positief getest

Sinds het begin van de uitbraak zijn bijna 2 miljoen mensen in Nederland positief getest. Bij de huidige cijfers duurt het nog twee tot drie weken voor die grens wordt gepasseerd. Amsterdam voert de lijst aan met ruim 115.000 positieve tests onder de inwoners, gevolgd door Rotterdam (bijna 96.000), Den Haag (ruim 64.000) en Utrecht (bijna 42.000).

Van meer dan 18.000 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden. Daar voert Rotterdam de lijst aan met 978 bevestigde coronadoden. Het Gelderse Rozendaal en het Friese Waddeneiland Vlieland zijn de enige gemeenten waar geen sterfgevallen door corona zijn geregistreerd.

De werkelijke aantallen positieve tests en sterfgevallen liggen hoger.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Verkeersinformatie

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions