Clicky

 
Transport Online - Macedonische chauffeur rijdt zonder chauffeurskaart in de tachograaf en met verkeersonveilige trekker [+foto's]

Macedonische chauffeur rijdt zonder chauffeurskaart in de tachograaf en met verkeersonveilige trekker

Macedonische chauffeur rijdt zonder chauffeurskaart in de tachograaf en met verkeersonveilige trekker [+foto's]
08-09-2021 16:15 | Overtredingen | auteur Redactie | Esther van der Wal

KEULEN - De Duitse politie heeft dinsdagochtend 7 september rond 09:10 uur een onveilige trekker uit Bulgarije uit het verkeer gehaald op de Duitse A4 bij Gummersbach.

Tijdens de technische controle van de trekker ontdekte de politie dat de motor olie verloor en dat de 36-jarige chauffeur uit Macedonië zonder chauffeurskaart in de digitale tachograaf reed. Bij controle van de bestuurderskaart die de agent in de cabine vond, bleek dat hij sinds zondagavond 5 september alleen maar een pauze van ongeveer vier uur binnen 36 uur had genomen. Gedurende deze periode zou hij in totaal 11 uur rust hebben moeten nemen.

De agenten begeleidden de trekker met oplegger vanaf de A4 en testten de trekker met een kilometerstand van bijna 1.500.000 kilometer met een deskundige. Resultaat: onveilig voor het verkeer!

De boete voor de chauffeur alleen al voor het niet in acht nemen van de rusttijden is 2.500 euro. Hiervoor moet het bedrijf als eigenaar van de vrachtwagen een boete van 7.500 euro betalen. Pas nadat de gebreken zijn verholpen en voldoende pauze is genomen, mag de 36-jarige de trekker weer starten. De oplegger is opgehaald door een vervangende trekker.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden