Clicky

 
Transport Online - Meer politie ingezet in Parijs wegens terrorismeproces

Meer politie ingezet in Parijs wegens terrorismeproces

Meer politie ingezet in Parijs wegens terrorismeproces
08-09-2021 11:30 | Buitenland | auteur ANP/RTR

PARIJS - In de Franse hoofdstad Parijs zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen in de aanloop naar het proces tegen de verdachten van de terroristische aanslagen in de stad van november 2015. Meer dan duizend politieagenten worden ingezet om de veiligheid tijdens het proces te bewaren. Bij de aanslagen op onder meer concerthal Bataclan en voetbalstadion Stade de France kwamen 130 mensen om het leven en raakten ruim 350 mensen gewond.

"De terroristische dreiging is hoog in Frankrijk, zeker tijdens deze zaak", meent de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin. Hij heeft opgeroepen tot waakzaamheid. Wie toestemming heeft om de zaak bij te wonen moet door meerdere controlepunten, waarna ze in een speciaal voor de gelegenheid gebouwde rechtszaal komen, of in andere ruimtes waar de hoorzittingen worden uitgezonden.

De rechtszaak duurt naar verwachting negen maanden en de uitspraak wordt verwacht op 24 en 25 mei 2022. De enige aanslagpleger die nog leeft en naar wie de aandacht vooral uit zal gaan, is Salah Abdeslam. Hij krijgt medio januari 2022 spreektijd, maar het is niet zeker of hij hier gebruik van gaat maken.

Twintig verdachten

In totaal, inclusief Abdeslam, zullen twintig verdachten worden berecht. Zij zouden bijvoorbeeld wapens en valse documenten hebben geleverd of zouden de daders hebben vervoerd of onderdak hebben geboden. Niet alle verdachten zouden op de hoogte zijn geweest van kwade bedoelingen van de aanslagplegers.

Met een dossier van bijna een miljoen pagina's en 330 advocaten die aan het proces werken, is het de grootste rechtszaak in de moderne Franse geschiedenis.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,073
Diesel1,733

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats