Clicky

 Nederlandse vrachtwagen met gevaarlijke stoffen in Duitsland van de weg gehaald

Nederlandse vrachtwagen met gevaarlijke stoffen in Duitsland van de weg gehaald [+foto]
08-09-2021 11:20 | Gevaarlijke Stoffen | auteur Redactie

DIERDORF - Dinsdag 7 september 2021 rond 10.00 uur op de Duitse A3, bij Rastplatz Sessenhausen, hebben agenten van de verkeerspolitie uit Koblenz een uit Nederlandse trekker met oplegger gecontroleerd waarop oranje waarschuwingsborden waren aangebracht. 

Uit onderzoek van de laadpapieren bleek aanvankelijk dat de lading uit zo'n 15 ton stukgoed bestond en bij verschillende ontvangers in Duitsland zou worden afgeleverd. Naast de verschillende menggoederen werd echter ook bijna 7 ton gevaarlijke goederen vervoerd. In een grote container en een groot aantal kartonnen dozen werd onder meer ruim 4 ton van een milieugevaarlijke vaste stof en in totaal ruim 2.500 kg van een giftige, organische vloeibare stof in 14 stalen vaten vervoerd.

De agenten zagen verdere controle dat de oranje waarschuwingsborden niet goed aangebracht waren. Een blik in de trailer toonde aan dat de ladingzekering meer dan onvoldoende was.

Wat hier bijzonder ernstig was, was de bevinding dat de stalen vaten gevuld met vloeibare gevaarlijke goederen op elkaar waren gestapeld en elk moment konden wegglijden of beschadigd raken door bestaande gaten in de lading en ontbrekende spanbanden. Een eventuele ontsnapping van het giftige materiaal zou aanzienlijke gevolgen en gevaren voor de omgeving met zich mee hebben gebracht. Omdat de strenge ladingzekeringsvoorschriften onder de gevaarlijke stoffenwet niet werden nageleefd, werd de chauffeur direct verboden de rit voort te zetten.

Pas nadat het oranje waarschuwingsbord goed was aangebracht en de lading volgens de voorschriften was vastgezet, mocht de rit weer worden toegestaan.

Zowel de chauffeur als de vervoerder en de belader krijgen passende boetes, meldt de Duitse politie woensdag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats