Clicky


Goldhofer StepStar komt naar Nederland

Goldhofer StepStar komt naar Nederland
07-09-2021 15:46 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GORINCHEM - Transportondernemers zijn positief over de StepStar van de Duitse fabrikant Goldhofer, een nieuwe generatie naloopgestuurde semi-diepladers met laadvermogens tot 70 ton. De drie- tot vijfassige trailers hebben een relatief laag eigen gewicht, hoge kwaliteit, een slim systeem voor ladingzekering en een praktijkgericht toebehorenprogramma. De StepStar is voor het eerst te zien in Nederland op Transport Compleet in Gorinchem (28 t/m 30 september).

De StepStar heeft een intelligente constructie die zorgt voor een aanzienlijke gewichtsbesparing ten opzichte van vergelijkbare trailers. Het laadvermogen is hoger bij een gelijke of nog betere stabiliteit. De klant kan kiezen uit achttons- en tien-/twaalftons assen. Die keuze is mede-bepalend voor het laadvermogen en de laadvloerhoogte.

Speciaal voor het transport van grote graafmachines beschikt de StepStar een naar achteren open gieksleuf zonder dwarsbalken. Hierdoor vinden ook grote gieken / graafarmen een plek in de gieksleuf terwijl de totale hoogte niet wordt beperkt. Dit betekent dat lage doorgangen moeiteloos kunnen worden genomen. Dit leidt tot eenvoudigere vergunningsprocedures en goedkopere transporten.

Goldhofer heeft voor de StepStar een compleet programma van oprijbanen voor het laden en lossen van machines. Deze oprijbanen kunnen snel worden bevestigd en gewisseld.

Het sjorconcept van de StepStar biedt optimale mogelijkheden voor het zekeren van ladingen. RUD® bindogen met een capaciteit van 10.000 daN, evenals talrijke sjorgaten in het buitenframe voor spanbanden, resulteren in een samenhangende oplossing voor het zekeren van zware objecten. In combinatie met de superlichte rubberen bekleding van TraffideckGo kan met minder sjorkettingen het hoogste niveau van veiligheid worden bereikt. Optioneel zijn twistlocks leverbaar zodat ook containers kunnen worden vervoerd.